• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Azerbaycan’a Türkiye’nin Dört Tarafından Destek Yağıyor

Azerbaycan’a Türkiye’nin Dört Tarafından Destek Yağıyor
Karsspor 2'nci Başkanı Alper Tunga Kılıç, teknik heyet ve sporcularla birlikte Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı'yı ziyaret ederek başsağlığı...

Karsspor 2'nci Başkanı Alper Tunga Kılıç, teknik heyet ve sporcularla birlikte Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı'yı ziyaret ederek başsağlığı diledi. Kılıç, Başkonsolos Ayhan Süleymanlı'ya Azerbaycan halkının yanında olduklarını belirtti.

Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan çatışmanın ardından Azerbaycan'a Türkiye'nin dört bir tarafından destek yağıyor. Karsspor Kulüp yöneticileri ve sporcuları Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu'na gelerek Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirterek, şehit olan 12 Azeri askerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Anlamlı ziyaretten dolayı Karsspor Kulüp 2'nci Başkanı Alper Tunga Kılıç ve beraberindekiler teşekkür eden Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, "Bu çatışmalar çıktıktan sonra Kars'ta bizi seven insanlar, dostlarımız, kardeşlerimiz taziye mesajları için geldiler. Taziye mesejlarından öte kendi desteklerini ne yapabileceklerini, ellerinden ne gelirse onu yapabileceklerini belirttiler. Türkiye'nin siyasileri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu da Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirttiler. Her türlü destek verebileceklerini bildirdiler. Biz bundan çok mutluyuz. Hepinize teşekkür ederim" dedi.

"AZERBAYCAN CUMHURİYETİ İLE TÜRKİYE CUMHURİYETİ ARASINDA OLAN İLİŞKİLER KAN BAĞINA DAYANIYOR"

Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin kan bağına dayandığını ifade eden Başkonsolos Süleymanlı, "Çok destek gördük. Buna biz ancak sevinebiliriz. Bu da şunu gösteriyor ki Azerbaycan ile Türkiye arasında bağlar çok yüksektir. Bizim umummili liderimiz Haydar Aliyev, demişti ki, "Biz bir millet iki devlet." Bu şunu gösteriyor ki Azerbaycan Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti arasında olan ilişkiler başka çıkarlara değil, kan bağına dayanan ilişkilerde dünya nadir ilişkilerdir" diye konuştu.

"İNŞALLAH ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE, BUGÜN ACILARINI PAYLAŞTIĞIMIZ GİBİ KARABAĞ TOPRAKLARININ GERİ ALINMASIYLA BU GURURU DA PAYLAŞACAĞIZ"

Karsspor Kulübü 2'nci Başkanı Alper Tunga Kılıç, Karabağ topraklarının geri alınmasıyla bu gururu da paylaşacaklarını söyledi.

Alper Tunga Kılıç, "Bizim atalarımızın bir tabiri ile "Bir Türk bir dünyaya bedeldir." sözünü vurgulamak istiyorum. Bizim gençlerimiz Azerbaycan Devleti'nin yanındadır. Karsspor Kulübü olarak acılarını paylaşıyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte, bugün acılarını paylaştığımız gibi Karabağ topraklarının geri alınmasıyla bu gururu da paylaşacağız. Bundan yana hiç şüphemiz yoktur. Türk milleti her zaman hedefi olan bir millettir. Kan dökmeyi seven bir millet değiliz. Ama yeri geldiğinde dünyanın şahdamarını kesmeyi de bu millet çok iyi bilir. Bunun geçmişte örnekleri de vardır. Tarihte bunun örnekleri de yaşanmıştır. Bizi tanımak isteyenler, Türk milletini tanımak isteyenler Türk milletinin geçmişine bakmaları yeterlidir" ifadelerini kaydetti.

Daha sonra Karsspor Kulüp Başkanı Muharrem Yıldız'ı arayan Kılıç, Yıldız ile Başkonsolos Ayhan Süleymanlı'yı telefonla görüştürdü. Yıldız da Azerbaycan halkının yanında olduklarını ifade ederek, Süleymanlı'ya başsağlığı dileklerinde bulundu.

Azerbaycan’a Türkiye’nin Dört Tarafından Destek Yağıyor

Azerbaycan’a Türkiye’nin Dört Tarafından Destek Yağıyor

Azerbaycan’a Türkiye’nin Dört Tarafından Destek Yağıyor

Azerbaycan’a Türkiye’nin Dört Tarafından Destek Yağıyor

Azerbaycan’a Türkiye’nin Dört Tarafından Destek Yağıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim