• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Azerbaycan şehitlerini uğurluyor

Azerbaycan şehitlerini uğurluyor
Azerbaycan-Ermenistan cephe hattının Ağdere-Terter-Ağdam ve Hocavend-Füzuli bölgeleri boyunca yaşanan silahlı çatışmada şehit olan askerler uğurlanıyor.

Azerbaycan-Ermenistan cephe hattının Ağdere-Terter-Ağdam ve Hocavend-Füzuli bölgeleri boyunca yaşanan silahlı çatışmada şehit olan askerler uğurlanıyor. Geçtiğimiz gün Ermenistan askeri birlikleri ile çıkan çatışmada şehit olan askerlere memleketlerinde veda töreni düzenleniyor.

Şehitlerin Azerbaycan bayrağına sarılı naaşları, aileleri, yakınları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı ateşkes ihlali yaparak Azerbaycan mevzilerine ve yerleşim merkezlerine ağır silahlarla ateş açan Ermenistan askeri birliklerine fazlasıyla karşılık verildiğini vurguladı. Bakanlık yetkilileri, çıkan çatışmada Ermenistan ordusuna ait 6 tank, 15 zırhlı araç ve askeri sığınağın imha edildiğini ve yüzden fazla askerinin öldürüldüğü ya da yaralandığını duyurdu.

İŞGAL ALTINDAKİ BAZI YERLER GERİ ALINDI

Ayrıca cephe hattında stratejik öneme sahip Goranboy ili ve Naftalan şehrine tehlike olabilecek Talış köyü yakınlarındaki tepeler, Füzuli iline yakın "Lale Tepe" ve Seysulan bölgesinin düşman birliklerinden kurtarıldığı kaydedildi.

Cephe hattının Ağdere-Terter-Ağdam ve Hocavend-Füzuli bölgeleri boyunca yaşanan silahlı çatışmada 12 Azerbaycanlı askerin de görev sırasında şehit düştüğünü bildiren bakanlık, Ermeni birlikleri tarafından Azerbaycan ordusuna ait bir Mi-24 helikopterin vurulduğunu ve bir tankın da mayına çarparak kullanılmaz hale geldiğini açıkladı.

Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında 2 gün devam eden şiddetli çatışmanın ardından, bugün Azerbaycan tek taraflı olarak çatışmayı sonlandırma kararı aldığını duyurdu.Cihan

Azerbaycan şehitlerini uğurluyor

Azerbaycan şehitlerini uğurluyor

Azerbaycan şehitlerini uğurluyor

Azerbaycan şehitlerini uğurluyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim