• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekili...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva, Ankara ve Diyarbakır'daki bombalı terör saldırılarının acısını paylaştıklarını söyledi. Paşayeva, "Azerbaycan'ın yeri, her zaman Türkiye'nin yanındadır." dedi. Kocaoğlu ve Paşayeva, terörle mücadelenin ancak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yapılabileceğinin altını çizdi.

İzmir-Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği'nin düzenlediği, "Türk Ermeni İlişkileri ve Hocalı" konulu panel için burada bulunduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, Türkiye'nin acısının, kendilerinin acısı olduğunu ifade etti. Paşayeva, "Mustafa Kemal Atatürk de, "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, acısı acımızdır." demiştir. Acınızı paylaşıyoruz. Kardeş Türkiyemiz'in başı sağolsun. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Azerbeycan, her zaman Türkiye'nin yanındadır." şeklinde konuştu. Teröre karşı bütün dünyanın birlik ve beraberlik içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Ganire Paşayeva, "Terör, insanlık aleyhine bir cinayettir. Bununla Türkiye'yi zayıflatmak isteyenler, amaçlarına ulaşamazlar. Türkiye'nin gücü Azerbaycan'ın, Azerbaycan'ın gücü Türkiye'nin gücüdür. Daha önceki Cumhurbaşkanımız Hayder Aliyev'in dediği gibi, bir milletin evlatlarıyız." diye konuştu. Azerbaycan için İzmir'in ayrı bir yeri ve önemi olduğunu da söyleyen Milletvekili Paşayeva, şöyle devam etti: "İzmir, Bakü'nün kardeş kenti. Umarım Gence de olur. Azerbaycan'ın en büyük dış sermayesi İzmir'de. İzmir–Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneğimiz'e desteklerinizden ötürü çok teşekkür ediyoruz. Azerbaycan ile İzmir arasındaki işbirliklerinin artmasını istiyoruz."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ve acıları paylaştıkları için Milletvekili Ganire Payeva'nın şahsında Azerbaycan halkına teşekkür eden Kocaoğlu da teröre karşı topyekûn mücadele edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Terörün inanç, alt kimlik gibi birçok sebebi olduğunu, bunları besleyen mihrakların kökünün mutlaka kurutulması gerektiğini belirterek, "Ortadoğu, Kafkaslar, Balkanlar, Akdeniz çanağı, tarih boyunca pek çok oyunun, entrikaların döndüğü, menfaatlerin çeliştiği, birçok problemlerin yaşandığı bir bölge. Bu bölgede bir tek gücümüz var, o da birlikte olmak, dayanışma içinde olmak. Hem ülke içinde hem komşularımızla kader birliği yapmaktan başka çaremiz yok" dedi. Karadağ'da yaşanan katliamın 26. yılı olduğunu ve bir an önce orada kalan insanların evlerine dönmelerini dilediğini belirten Başkan Kocaoğlu, Azerbaycan'ın İzmir'deki yatırımlarının da sevindirici olduğunu söyledi. Rafineri yatırımının devam ettiğini, Petkim'in bugün dünyanın en önemli üretim merkezlerinden birisi olduğunu hatırlatan Kocaoğlu, "Azerbaycan hükümetine ve SOCAR'a teşekkür ediyoruz. Sadece şirketi almakla kalmadılar, İzmir'e şirketin değerinin üzerinde bir yatırım yaptılar." dedi.

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz

Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: Türkiye'nin acısını paylaşıyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim