• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Azerbaycan Milletvekili Hüseyinov, Çakır’ı Ziyaret Etti

Azerbaycan Milletvekili Hüseyinov, Çakır’ı Ziyaret Etti
Bir panele katılmak üzere Malatya'ya gelen Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseyinov, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

Bir panele katılmak üzere Malatya'ya gelen Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseyinov, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti.

İnönü Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenciler Topluluğu tarafından düzenlenen Hocalı Soykırımı Paneli'ne katılmak üzere Malatya'ya gelen Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseyinov, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen Hocalı Soykırımı Paneli'nde Türk ve Azeri gençlerinin anlatılanları çok esaslı ve dikkatli bir şekilde dinlediklerini bunun da kendisinde gurur hissi doğurduğunu söyleyen Hüseyinov, Azerbaycan ve Türkiye'nin dostluğunun büyük olduğuna vurgu yaptı.

Hüseyinov, "Yeni nesil, Türkiye ve Azerbaycan meselelerine bilgece yanaşıyorlar. Gençlerdeki bu hissiyat ve istek çok önemli. Türkiye'nin özü ve Azerbaycan'ın özü olarak birbirimizi seven milletleriz. Azerbaycan ve Türkiye, demokratik prensipleri seviyor. İşgalciliği ve terörü sevmiyor. Bizim dünyadaki siyasetimiz bu tarzdadır. Birimizin problemlerini öbürünün de görmesi lazım. Ermenilerden kaynaklı sorunlar var. Onlar, hem Azerbaycan hem de Türkiye'ye karşı toprak iddiasındalar. Bu toprak iddialarına karşı, soykırım ve terör oluşturuyorlar. Bunu dünya bilmelidir. Azeriler de Türkler de yüzyıllarca Ermenilerle bir yaşadılar. Hiçbir baskı etmediler. Sadece bazılarının beyninde bir hastalık var. Birileri başkaldırıp, toprak iddiasında bulunuyorlar. Soykırımı hayata geçiriyorlar. Ermenilerin siyasi dairelerinin iç yüzünü bilmeliler. Bugün Sarkisyan'ın siyasetini Ermeniler de kabul etmiyor. Ermeniler bugün Ermenistan'da göçüyorlar. Rusya'ya gidiyorlar, diğer ülkelere gidiyorlar. Ermenistan'da Ermeni kalmıyor. Sarkisyan yaptığı siyasetle, Azerbaycan ve Türkiye'ye karşı düşmanca tavırla, öz Ermeni halkına zulmediyor. Esas mahiyeti odur ki biz bunu dünyaya anlatmalıyız" şeklinde konuştu.

"MALATYA ÇOK GÜZEL"

Her iki milletin kalbinde birbirine karşı sevgi olduğunu belirten Aydın Hüseyinov, iki milletin de birbirine karşı muhabbet ve maneviyatı olduğunu söyledi. Hüseyinov, "Büyük ve kalabalık olan yerlerde samimiyeti göremiyorsunuz. Ama ben Malatya'da bir samimiyet gördüm. Yol boyu gelince öğrenciler anlattı. Çok güzel hizmetleriniz var. Şehir çok temizdir. Malatya'yı başkaca tasavvur ediyordum. Bir dağlık olarak tasavvur ediyordum. Şehriniz çok güzel. Burada belediyelerin üzerine büyük işler düşüyor. Bu konuda bizim en büyük tecrübe alacağımız yer Türkiye'dir. Malatya'yı ben heyecanla anlatıyorum. Sevmediğiniz yerde bir çay içer gidersiniz. Ama ben uçağımı erteledim. Sevdiğim için bir gün daha kalacağım" diye konuştu.

ÇAKIR: "İKİ DEVLET TEK MİLLETİZ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Türkiye ve Azerbaycan'ın iki devlet tek millet olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğini söyleyerek, Azerbaycan ile Türkiye'nin bölgede huzur ve barış için çaba sarf ettiğini kaydetti.

Çakır ziyaret sırasında Hüseyinov'a kuru kayısı ve kayısı kristali hediye ederken, Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseyinov ise Çakır'a Bakü'nün simge yerlerinin işlendiği minyatür halı, plaket ve Hocalı filmini hediye etti.

Azerbaycan Milletvekili Hüseyinov, Çakır’ı Ziyaret Etti

Azerbaycan Milletvekili Hüseyinov, Çakır’ı Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim