• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva:

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva:
Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Kayseri'nin Azerbaycan bölgeleriyle...

Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, "Kayseri'nin Azerbaycan bölgeleriyle kardeşliğini daha da artırmak için çalışıyoruz" dedi.

Azerbaycan Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkan Vekili Ganire Paşayeva, Sabancı Kültür Sitesi'ndeki konferans öncesinde, basın mensuplarına Kayseri ziyaretini değerlendirdi. Paşayeva, "Kayseri bizim ortak tarihimizde çok önemli olan bir yerimizdir. Kayseri'de bu tür konferans ve görüşmelerde olmak da bizim için çok önemlidir. Amacımız Kayseri'nin Azerbaycan bölgeleriyle kardeşliğini daha da artırmaktır" dedi.

Paşayeva, "Azerbaycan-Türkiye ilişkilerinde biz bir millet iki devletiz. Tüm alanlarda ilişkilerimiz her geçen gün daha da güçlenmektedir. Aynı zamanda Belediye Başkanımızla Kayseri'nin merkezinde büyük bir Azerbaycan parkının açılması konusunda müzakerelerde bulunduk" diyerek, "Belediye Başkanı da çok ciddi destek verdi. Azerbaycan'ı sadece isim olarak değil Yakın zamanda Azerbaycan tarihini, kültürünü de insanlarımızın bilmesini üstlenen bir park olacaktır. Bilindiği gibi Azerbaycan topraklarının yüzde 20'si hala Ermenistan'ın işgali altındadır ve Ermenistan Azerbaycan'ın Hocalı kentinde bir soykırım yaptı. Bu soykırımı yapanlar adalet karşısında hala cevap vermiş değiller. 24 yıl önce Azerbaycan insanına soykırım yapanlar bugün PKK terör örgütüne destek vererek buradaki insanımızın canını acıtan çalışmalar yürütüyorlar" ifadesinde bulunarak şunları söyledi:

"O yüzden de biz birlik ve beraberlik içerisinde insanımızı yapılan tüm kötülüklere karşı birlik içerisinde olup haklarımızı savunacağız ve bunu yapanların da adalet karşısında cevap vermesini sağlamak birlik içerisinde insanlarımızın, gençlerimizin bir görevidir. Azerbaycan'daki bir milyon insan hala kendi evine dönemiyor. Birleşmiş Milletler kararı bugüne kadar uygulanmıyor. Ermenistan'a Birleşmiş Milletlerin kararının uygulanması konusunda Rusya, Amerika, Fransa maalesef hiçbir baskı yapmıyorlar. Eskiden başlayan oyunlar bugün coğrafyamızın üzerinde başka bir versiyonla yeniden oynanıyor. Bu oyunlara müsaade etmemek, beraberliğimizi daha da güçlendirmek, güçlü bir şekilde bu oyunları bozmak, güçlü bir şekilde geleceğe gitmek için birlik ve beraberlik çok önemlidir. Bunun da yolu gençlerin birbirini iyi tanıması, sahiplenmesinden geçer."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim