• BIST 9524.59
  • Altın 2490.845
  • Dolar 32.5516
  • Euro 34.65
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu tiyatro sevenlerle buluştu

Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu tiyatro sevenlerle buluştu
Türkiye Anadolu Aydınlar Ocağı ile Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortak projesi ile Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu tiyatro sevenlerle buluştu.

Türkiye Anadolu Aydınlar Ocağı ile Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın ortak projesi ile Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu tiyatro sevenlerle buluştu. Tiyatrocular, sergiledikleri oyunla izleyicileri ötelere götürdü.

Türkiye'de 17 ilde sahne alacak Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu, programa sonradan dahil edilen serhat şehir Kars'ta izleyici ile buluştu. Kars Halk Eğitim Merkezi, çok amaçlı salonunu dolduran tiyatro sevenlerle bir araya gelen oyuncular sahneledikleri oyunla alkış aldı.

CUMHURİYET'İN İLK YILLARI SAHNELENDİ

'Cumhuriyet'in İlk Sevdası" konulu oyun ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Karabekir Paşa ve Rauf Orbay Paşa'nın Erzurum Kongresi günleri sahnelendi. Oyunda ayrıca Kurtuluş Savaşı'nın hazırlık günleri de izleyicilere yansıtıldı.

Tiyatro etkinliği hakkında bilgi veren Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Tekel, Türkiye'de ilk etapta 16 ilin projede olduğunu ve kendilerinin bunu haber alır almaz Kars'ı programa dahil etmek için çalışma başlattıklarını söyledi. Programa dahil olmak için dernek olarak Anadolu Aydınlar Ocağı genel başkanlığı ile iletişime geçtiklerini ifade eden Tekel, "Bu iletişim sonucunda Kars programa dahil edildi. Bu ve benzeri kültürel ilişkiler, Türkiye ve kardeş Azerbaycan arasında olduğu gibi diğer Türk devletleri arasında bağları güçlendirmede en önemli etkinliklerdendir. Bu etkinlikleri ne kadar çok artırır ve ne kadar çok birbirimizi ziyaret edersek, tüm kurumlarımızla bir olma, paylaşma ve birlikte büyüme düşüncesini o kadar çabuk gerçekleştirmiş olacağız. Ne kadar birlikte hareket etme yolları bulursak, dünyanın gözünde de çekinilecek güç olduğumuzu tüm dünyaya göstermiş olacağız." dedi.

Projeye Kars'ın dahil edilmesini sağlayan yetkililere ve Azerbaycan Kars Başkonsolusu Ayhan Süleymanlı'ya teşekkür eden Tekel, farklı projeler için çalışmalarının ise süreceğini kaydetti. Öte yandan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, Kars Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Mehmet Tekel, Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu Başkanı İftihar Piriyev, şehit ve gazi dernek başkanları, bazı STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu gösterisi ayrıca bugün Erzurum'da tiyatro sevenlerle buluşacak.

Cihan

Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu tiyatro sevenlerle buluştu

Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu tiyatro sevenlerle buluştu

Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu tiyatro sevenlerle buluştu

Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu tiyatro sevenlerle buluştu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim