• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Azerbaycan Eğitim Müşaviri’nden Vali Kocatepe’ye Ziyaret

Azerbaycan Eğitim Müşaviri’nden Vali Kocatepe’ye Ziyaret
Pamukkale Üniversitesinde okuyan Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya gelmek üzere Denizli'ye gelen Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç.

Pamukkale Üniversitesinde okuyan Azerbaycanlı öğrencilerle bir araya gelmek üzere Denizli'ye gelen Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Vali Şükrü Kocatepe'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Pamukkale Üniversitesinde okuyan Azeri öğrencilerle ilgili bir programa katılacağını, öğrencilerle bir araya gelerek onları dinlemek üzere Denizli'ye geldiğini söyleyerek, "Şükürler olsun ki Türkiye ve Azerbaycan arasında benzeri olmayan çok güzel bir ilişki var. Bu birliktelik ise aynı kökten, aynı milletten olmamızın, tarihimizin, dilimizin kısacası her şeyimizin aynı olmasından ileri geliyor. En son yaşanan ve Allah bir daha yaşatmasın diye dua ettiğimiz Ankara saldırısında bizim Azerbaycan'da 3 günlük yas ilan edildi. O tarihte ben Azerbaycan'daki bir düğüne katılmak üzere biletimi almıştım ama bizimkiler düğünlerini iptal ettiler. Bu iptal kararları halkımızın kendi kararlarıydı ve kardeşlik hukukunu gözeterek aynı duyguları, aynı acıları hissetmelerinin bir tezahürüydü. Allah Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluğu, kardeşliği daim etsin" diye konuştu.

Vali Şükrü Kocatepe ise ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Dost ve kardeş iki ülke olarak, Azeri öğrencilerimiz burada kendi vatanlarında sayılırlar. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "Bir Millet İki Devlet" sözünün gereği de budur. Bu nedenle öğrencilerimiz istedikleri zaman Valiliğimize gelip bizimle görüşebilirler. Herhangi bir sorunları olduğunda bizleri her zaman arayabilirler, ulaşabilirler. Eğitim ve gençlik iki Türk ülkenin geleceği açısından çok önemli. Geçlerimizi ne kadar donanımlı yetiştirirsek, ileride Türk ülkeleri olarak dünyada daha fazla söz sahibi oluruz" dedi.

Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova Vali Şükrü Kocatepe'ye üzerinde Azerbaycan ve Türkiye harita ve bayraklarının bulunduğu ve aynı zamanda Atatürk'ün "Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, kederi bizim kederimizdir" sözünün bulunduğu fincan seti hediye etti.

Azerbaycan Eğitim Müşaviri’nden Vali Kocatepe’ye Ziyaret

Azerbaycan Eğitim Müşaviri’nden Vali Kocatepe’ye Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim