• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Ayyıldız: "Başarılı Sporcular İçin Fizyolojik Araştırmalar Önemli"

Ayyıldız: "Başarılı Sporcular İçin Fizyolojik Araştırmalar Önemli"
Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, hem sağlıklı hem de fiziksel kapasitesi yüksek bireyler yetiştirmek için fizyoloji laboratuvarının gerekli olduğunu söyledi.

Uzun bir süre akademik çalışmalar için yurt dışında bulunan ve OMÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, yaklaşık bir hafta önce OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'ne dekan olarak atandı. Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, görevi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan'dan devraldı. Dekanlık görevine yeni başlayan Akyıldız Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi'nde en büyük eksiğin fizyoloji laboratuvarı olduğunu söyledi. Akyıldız en kısa sürede üniversite ve fakülte yönetimiyle fizyoloji laboratuvarı kazandırmak için çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Akyıldız, başarılı sporcular yetiştirmek için fizyoloji laboratuvarının gerekli olduğunu söyledi.

"BU LABORATUVARLA ÖNEMLİ BİR İVME KAZANACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

Fizyolojinin beden eğitimiyle iç içe olan bir bilim olduğunu belirten Prof. Dr. Mustafa Ayyıldız, "Burada kendi anabim dalımdaki tecrübelerimi ve bilimsel çalışmalarımı buraya da aktarmak istiyorum. Bilimsel yayın kalitesini ve sayısını artırmak en büyük amacımız olacaktır. Sporcular zaman zaman güç arttırıcı doğal veya doğal olmayan enerji içecekleri kullanmaktadırlar. Bu faydalı gibi görünse de insan vücuduna özellikle de karaciğere çeşitli zararlar verebiliyor. Sporcuların doğru bir şekilde beslenmeleri çok önemli bir durumdur. Türkiye'de 5-6 üniversite fizyoloji laboratuvarına sahip. Biz de bu laboratuvarla önemli bir ivme kazanacağımızı düşünüyoruz. Fizyoloji laboratuvarıyla beraber deneysel modeller üzerinde de egzersiz çalışmaları yaptırarak yiyecek ve içeceklerin insan vücuduna etkisini araştırmayı düşünüyoruz. Hangi sporcu fiziksel olarak hangi alanda daha iyi olup olmadığına bakılarak ona göre sporcularımızı yönlendireceğiz. Ayrıca burada yapacağımız çalışmaları bilim dünyasına da sunacağız. Spor bir ülkenin tanıtımında en önemli faktörlerden biridir. Bunun için hem sağlıklı ve fiziksel kapasiteleri yüksek bireyler yetiştirmeliyiz. Bunun için altyapımızı sağlam tutmalı ve böyle laboratuvarlara sahip olmalıyız. Fizyoloji laboratuvarı için fakültedeki arkadaşlarda ve rektörümüzle görüştük. Kendileri konuya olumlu yaklaştılar sağ olsun. Zaman içine böyle bir laboratuvar üniversitemize kazandıracağız" dedi.

Ayyıldız: "Başarılı Sporcular İçin Fizyolojik Araştırmalar Önemli"

Ayyıldız: "Başarılı Sporcular İçin Fizyolojik Araştırmalar Önemli"

Ayyıldız: "Başarılı Sporcular İçin Fizyolojik Araştırmalar Önemli"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim