• BIST 9538.11
  • Altın 2486.5
  • Dolar 32.5
  • Euro 34.7941
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Ayvalıtaş davasında bilirkişi raporu yeniden hazırlanacak

Ayvalıtaş davasında bilirkişi raporu yeniden hazırlanacak
Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı olarak Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölmesiyle...

Gezi Parkı eylemlerine destek amaçlı olarak Ümraniye'de gerçekleşen yürüyüş sırasında Mehmet Ayvalıtaş'ın bir aracın çarpması sonucu ölmesiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Ayvalıtaş ailesi, davayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirterek, yeniden incelenmesini talep etti. Talepleri değerlendiren mahkeme, raporu yeniden incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na geri gönderdi.

Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Mehmet Görkem Demirbaş, Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş, yaralanan Seyit Kartal'ın babası Mustafa Kartal ve müdahil avukatlar katıldı. Uzman bilirkişi olarak Prof. Dr. Ergün Gedizlioğlu'nun yer aldığı duruşmada, yoğun güvenlik önlemleri alındı. Dosyaya ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda Mehmet Ayvalıtaş ile yaralanan Seyit Kartal'ın tam kusurlu, sanıklar ise kusursuz bulunmuştu. Görülen davada Ayvalıtaş ailesi avukatları rapora itiraz ederek yeniden incelenmesini istedi.

"SANIKLARIN KUSURLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Davaya müdahil avukatlar daha önce CD çözümünde görev alan bilirkişi Prof. DR. Ergün Gedizoğlu'nun uzman bilirkişi olarak dinlenilmesini talep etti. Mahkemenin bu talebi kabulünün etmesiyle dinlenen Gedizoğlu, sanıkların kusurunun olduğunu düşündüğünü belirtti. Sanıkların olağanüstü olayların olduğu bir yere yaklaşırken en azından hızlarını azaltabileceklerini ifade eden Gedizoğlu, "Bu kazada böyle bir önlem alınmamıştır. Ben tersine sanıkların hızlarını çoğaltmaya çalıştıkları izlenimi edindim. Bizim sürücülerin genel olarak zaten kazayı önlemek için hız kesmez direksiyon kırarlar." dedi.

'RAPOR TRAFİK KONUSUNDA UZMAN OLMAYAN KİŞİLERCE HAZIRLANDI'

Ayvalıtaş ailesinin avukatları Ayla Öztabak ile Rana Geriş bilirkişi raporunun trafik konusunda uzman olmayan kişilerce hazırlandığını söyledi. Güvenlik önlemleri, hız ve araç takip mesafesi, olay yeri gürültü oranını ortaya çıkaracak desibel ölçümünün yapılmadığının altını çizen avukatlar, bilirkişi raporunun yetersiz olduğunu belirterek ek rapor talebinde bulundu. Talepleri değerlendiren mahkeme heyeti, Ayvalıtaş'ın ölümü ve mağdurun yaralanmasıyla ilgili olarak sanıkların dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırılıklarının bulunup bulunmadığının tespit edilmesini istedi. Mahkeme, buna bağlı olarak da dosyanın bir kere daha Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek rapor aldırılmasına hükmetti.

'BİZ SADECE ADALET ARIYORUZ'

Mahkeme çıkışında açıklama yapan Ali Ayvalıtaş, hazırlanan bilirkişi raporunun baştan sağma bir rapor olduğunu ve bu yüzden kabul etmediklerini belirtti. Biz devletimizi de insanımızı da seviyoruz diyen Ayvalıtaş, "Bizim kimseye karşı bir düşmanlığımız da yok. Biz sadece adalet arıyoruz. Herkes için adalet istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Ayvalıtaş ailesinin avukatı Arzu Bicerik ise, açıklamalarında şunları söyledi; "Burada tespit edilecek sorumluluk ülkeyi, kişileri ötekileştiren kendi haklarını kullanan kişileri, kendi özgürlüklerini kullananları suçlu ilan edip onun dışındakileri de bu suçlu kişilere karşı ne yaparsanız yapın diye serbest bırakma iradesini gösteren anlayışı artık mahkum etmek gerekir."Cihan

Ayvalıtaş davasında bilirkişi raporu yeniden hazırlanacak

Ayvalıtaş davasında bilirkişi raporu yeniden hazırlanacak

Ayvalıtaş davasında bilirkişi raporu yeniden hazırlanacak

Ayvalıtaş davasında bilirkişi raporu yeniden hazırlanacak

Ayvalıtaş davasında bilirkişi raporu yeniden hazırlanacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim