• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ayvalık’ta ‘Yerde Yatan Yaşlı Köylü’ Kalmayacak

Ayvalık’ta ‘Yerde Yatan Yaşlı Köylü’ Kalmayacak
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi ile Şefkat Evleri, Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından başlatılan "Köylerde Yerde Yatan Yaşlı...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi ile Şefkat Evleri, Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından başlatılan "Köylerde Yerde Yatan Yaşlı Kalmasın" adını taşıyan sosyal yardımlaşma kampanyasına ilgi yoğun oldu. İkinci el ev eşyaları, giyim-kuşam, gıda ve medikal malzemelerden oluşan kampanyanın Türkiye'de bu yönde bir ilk olduğu öğrenildi.

Ayvalık halkının evlerinde kullanmadığı buzdolabı, televizyon, karyola, gardırop, masa, sandalye, koltuk ve giyim eşyalarının yanı sıra ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlar için hazırlanan gıda paketleri, bebekler için mamalarla, çocuk ve hasta bezleri gibi medikal malzemelerden oluşan kampanyanın ilk etabında 3 kamyonet yardım malzemesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan ile Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Çavlı'nın öncülüğünde kırsal mahallelere ulaştırılan yardım malzemeleri derme çatma evlerde yaşayan yaşlı köylü vatandaşlar tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Kırsal mahallede yaşayan gençlerin imece usulüyle kamyonetlere yükleyip, indirdikleri malzemeler yine aynı şekilde evlere yerleştirildi.

Ayvalık'ta duyarlı vatandaşların katkılarıyla belediye ve Şefkat Evleri Derneği tarafından başlatılan dev imece ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in talimatıyla hayata geçen kampanyanın mutluluk verici olduğunu vurguladı.

Kampanyanın güzel ve anlamlı bir proje olduğunu kaydeden Bacan, "Bu çalışmayı aslen Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Annemiz organize ediyor. Bizde Ayvalık Belediyesi olarak gönüllü olarak destek veriyoruz. Ortaklaşa yaptığımız bir çalışma. Tüm köylerimizi gezip ihtiyaç sahiplerini belirliyoruz. Bugüne kadar birçok köyümüzde de benzeri eksikleri giderdik. Bundan sonrada bu tür çalışmalarımız sürecektir. Zaten Ayvalık Belediyesi'nin sosyal belediyecilik anlayışından hareketle yardıma muhtaç olan ailelerimize hem kendi bünyesinde hem de sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte destek vermeye yönelik çalışmaları mevcuttu. Bu tür çalışmaların ihtiyaç sahibi insanlarımızın daha iyi koşullarda yaşayabilmeleri için hayat standartlarını yükseltebilmek adına örnek bir çalışma olduğuna inanıyorum. Bu çalışmalarımız daha da genişleyerek sürecek" diye konuştu.

İlçede gönüllü olarak yapmış olduğu sosyal çalışmalar nedeniyle halkın "Fatma Anne" olarak nitelendirdiği Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Çavlı ise, kırsal mahallelerdeki yaşlı insanların evlerinde yer yataklarında yatması, oturacak yerlerinin bile bulunmamasının kabul edilemeyecek bir tablo olduğunu vurguladı.

Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin, ilçedeki ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yönelik gıda, giyim ev eşyası gibi yardımların yanı sıra tedavilerini üstlenmek, okullara malzeme desteği vermek gibi önemli sosyal hizmetleri de yaptığını kaydeden Başkan Çavlı, "Ulaştığımız ihtiyaç sahibi insanların arasında kanser tedavisi gören insanlar da var. Bunların ilaçlarını temin ediyor ve hemen hepsini doktorlara ve hastanelere de yönlendiriyoruz. Tabi tüm bu çalışmaları Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık Belediyesi ile koordineli olarak gerçekleştiriyoruz. Hasta vatandaşları belediye bünyesindeki Hasta Bakım Hizmetleri birimi ile evlerinde bakımlarının yapılmasını ve hastanelere götürülmesine katkı vermeye çalışıyoruz. Koordineli çalıştığımız için de tüm çalışmamız aksamadan ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor" dedi.

Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticilerinden Cihat Teker ise, Ayvalık'ta ihtiyaç sahiplerinin çoğu zaman gece yarısında ya telefonundan yada bir sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabından kendisine ulaşarak yardım istediğini ifade ederek, "Özellikle kış aylarında bir çok yoksul ailelerin en yoğun talebi sobalarında ki kömür ihtiyaçlarına yönelikti. Mesela benim İzmir'de yaşayan arkadaşlarım kömür satıcılarının banka hesaplarına para yatırması suretiyle bu insanların kömür ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıp, kömür ihtiyaçlarını giderdik. Dernek olarak hasta olan çocukların ilaçlarını, mamalarını ve her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Bu tür sosyal dayanışmaların toplumumuzun birlik ve beraberliğine olumlu yansıyacağına inanıyorum. Ayvalık'ta yoksul vatandaşlara yönelik ciddi bir duyarlı kitlenin bulunduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Derneğimizi çalışmalarında, ilçemizde yaşayanlar ve ilçe dışındaki birçok kentte ikamet eden duyarlı Ayvalıklılara derneğimiz adına teşekkür ediyorum" dedi.

Ayvalık’ta ‘Yerde Yatan Yaşlı Köylü’ Kalmayacak

Ayvalık’ta ‘Yerde Yatan Yaşlı Köylü’ Kalmayacak

Ayvalık’ta ‘Yerde Yatan Yaşlı Köylü’ Kalmayacak

Ayvalık’ta ‘Yerde Yatan Yaşlı Köylü’ Kalmayacak

Ayvalık’ta ‘Yerde Yatan Yaşlı Köylü’ Kalmayacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim