• BIST 9079.97
  • Altın 2307.862
  • Dolar 32.3216
  • Euro 35.03
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Ayvalık’ta Yazar Yorulmaz İkinci Kez Anıldı

Ayvalık’ta Yazar Yorulmaz İkinci Kez Anıldı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin şöhreti ülke sınırlarını aşan edebiyatçı, çevirmen ve gazetecisi merhum Ahmet Yorulmaz, vefatının 2. yıldönümünde...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin şöhreti ülke sınırlarını aşan edebiyatçı, çevirmen ve gazetecisi merhum Ahmet Yorulmaz, vefatının 2. yıldönümünde kendi adına yaptırılan parkta ikinci kez anıldı.

Ayvalık Kent Konseyi Yürütme Kurulu tarafından düzenlenen etkinlikte; Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Ayvalık'ı Gezerken', "Savaşın Çocukları', "Kuşaklar" gibi ölümsüz eserlerin yazarı Ahmet Yorulmaz'ı anlatan kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler hazır bulundu.

3 yıl önce Ayvalık Belediyesi tarafından yaptırılan 150 Evler Mahallesi'ndeki Ahmet Yorulmaz Parkı'nda gerçekleşen etkinlikte konuşan Ayvalık Kent Konseyi Başkanı Ahmet Üzgeç, Ayvalıklı gazeteci Oya Uğral'ın önerisiyle düzenledikleri iki ayrı etkinliklerden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ahmet Yorulmaz'a ait Geylan Kitabevi'nin ilçenin en önemli kültür hazinelerinden biri olduğunu belirten Üzgeç, Yorulmaz'ın nesiller boyu ilçe halkının kalbinde yaşayacağına inandığını vurguladı.

Etkinlikte konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise, Ahmet Yorulmaz'ın ilçe halkı için yerinin doldurulmaz olduğunun altını çizdi.

Ahmet Yorulmaz gibi insanların yaşadıkları kentlerde iz bıraktığını kaydeden Başkan Gençer, "Böylesi önemli insanlar arkasından gelen nesillercede saygı ve rahmetle anılırlar. Ahmet Yorulmaz Ayvalık'ımıza kent bilincini, yaşadığımız coğrafyanın tarihini, değerlerini ve bunlara sahip çıkmayı bizlere öğretmiş, bu bilinci gençlere ulaştırabilmek içinde çok başarılı çalışmalar yapmıştır. Hatta hayatını da buna adamıştır. Bu kente olan sevgimizin yoğunluğunun bir kısmı da sevgili Ahmet Yorulmaz'a aittir. Bu güzel organizasyon için öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Kent Konseyimize çok teşekkür ediyorum. Başlattığı imza kampanyası ile parkın açılmasına vesile olduğu için Ayvalık Şefkat Evleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Fatma Cavlı, etkinliğin yapılamasına öcülük eden Gazeteci Oya Uğral, Kent Konseyi yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Ahmet Yorulmaz gibi kentimize iz bırakan büyüklerimizin saygıyla anılmasınında gençlere örnek olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Gençer, Ahmet Yorulmaz'ı yazdığı kompozisyon ile en iyi ifade eden öğrencilere laptop, kamera ve tabletlerden oluşan ödüllerini dağıttı.

Etkinlik, katılımcıların toplu haldeki hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Ayvalık’ta Yazar Yorulmaz İkinci Kez Anıldı

Ayvalık’ta Yazar Yorulmaz İkinci Kez Anıldı

Ayvalık’ta Yazar Yorulmaz İkinci Kez Anıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim