• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Ayvalık’ta Siyer-i Nebi ödülleri sahiplerine verildi

Ayvalık’ta Siyer-i Nebi ödülleri sahiplerine verildi
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Sınavı'nda başarılı olan öğrencilere...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Siyer-i Nebi Sınavı'nda başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Başarılı öğrencilere ödülleri; Ayvalık Ustalı Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde sömestre karne dağıtımı töreni sırasında verildi.

Ayvalık İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erkin Kamacı'nın yanı sıra Ayvalık İlçe Müftü Vekili Vaiz İzzet Altıntaş, İmam Hatip Lisesi'nin Müdürü Mustafa Demirci, İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsa Aydemir, Çakmak Ortaokulu Müdür Yardımcısı Erdem Keskin ve Anadolu Gençlik Derneği Ayvalık Şube Başkanı Turgut Memiş hazır bulundu.

Törende; ilçe genelindeki liseler arasında yapılan sınavda başarılı olan Ayvalık Anadolu Lisesi öğrencilerinden birinci Tuncer Gönenbaba, aynı okuldan ikinci Erdoğan Öztürk ve Ustalı İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden üçüncü Ali Gündoğan'a ödüller İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erkin Kamacı tarafından verildi.

Törende; ortaokullar arasında yapılan sınav değerlendirmesinde birinci olan Çakmak Ortaokulu öğrencisi Emine Durmaz ile aynı okul öğrencisi Nazar Durmaz'ın yanı sıra üçüncülüğü paylaşan Ayvalık İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Furkan Bulut ile Hatice Ercan'a da ödülleri Ayvalık İlçe Müftü Vekili Vaiz İzzet Altıntaş tarafından verildi.

Yapılan Siyer'i Nebi sınavı ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği Ayvalık Şube Başkanı Turgut Memiş, Türkiye genelinde geleneksel hale getirilen Siyer-i Nebi Sınavı'nın bu sene 16 Aralık 2017 Cumartesi günü saat 11.00'de gerçekleştiğini belirterek, "Bu kapsamda; Ayvalık'ta bu sınava yaklaşık 400 öğrenci başvurdu. Bu öğrencilerden 200'ü sınava katıldı" dedi.

Turgut Memiş, "Amacı Peygamber Efendimizin(S.A.S.) hayatını öğretmek olan bu sınavın kaybedeni olmaz, elbet bir şeyler kazanılacaktır. Siyer-i Nebi yarışmamız vesilesiyle öğrenci kardeşlerimizden Peygamber Efendimizin (S.A.S.) ahlakını, sahabe efendilerimizle olan ilişkilerini, mücadele hayatını iyi bir şekilde anlamalarını istiyoruz. Yine Rabbimizin bizlerden istemiş olduğu kulluk vazifemizi gençlerimize okuyarak öğretme gayretindeyiz. Hakka dayalı bir toplum oluşması, huzur ve barışın tüm İslam Aleminde ve dünyada sağlanması için, geleceğin teminatı gençlerin Efendimizin hayatını en güzel şekilde anlamaları ve yaşamaları gerekmektedir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim