• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Ayvalık’ta Hz Mevlana Vuslat Ve Okuma Etkinliği

Ayvalık’ta Hz Mevlana Vuslat Ve Okuma Etkinliği
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Kaymakamlığı Ayvalık Gençlik Merkezi ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün ortaklaşa olarak Hz Mevlana'nın...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; Ayvalık Kaymakamlığı Ayvalık Gençlik Merkezi ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğünün ortaklaşa olarak Hz Mevlana'nın 742.Vuslat yıldönümü dolayısıyla düzenlediği Mesnevi okuma programı, İlçe Halk Kütüphanesi konferans salonunda geniş bir katılımla yapıldı.

Programda; Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcısı Metin Tokel, Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Cem Hamzoğlu, Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Şahin, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar hazır bulundu.

Sadece İslam coğrafyasında değil tüm dünyada tanınan bilinen ve saygı duyulan bir şahsiyet olan ve "Gel, ne olursan ol yine gel" sözü ile din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlığa seslenmesiyle yüreklerde taht kuran Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi gençlere tanıtmak, tanıyan gençlere ise unutturmamak adına düzenlenen programda Hz. Mevlana'nın Hayatı, eserleri, felsefesi ve yaşam biçimi hakkında bilgiler verildi.

Hz. Mevlana'nın hayatını anlatan kısa bir filminde gösterildiği programda konuşmacılardan Can Arcan, Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin hayatından kısa örnekler verirken insanlar üzerinde bırakmış olduğu hoşgörü ve tevazu hakkında katılımcılara brifing verdi.

Her cildinde insanoğlunun nefsinin düşmüş olduğu çıkmazlardan kurtuluş yollarını adeta nakış nakış satırlarına işleyen Hz.Mevlana'nın Dünya insanları üzerinde bırakmış olduğu etkisinden de kısa örnekler verilen program sonrasında katılımcılara Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın göndermiş olduğu "Mesnevi Öyküleri" isimli eseri dağıtıldı.

Programının ardından Halk Eğitim Merkezi Ebru Usta Öğreticisi Yıldırım Alp ve öğrencileri Tezhip sanatçısı Demet Uzun, Kıymet Nesrin Seçer'in eserleri sergilenirken Ayvalık Gençlik Merkezi Güzel Sanatlar Kulübü ve Halk Eğitim Merkezi üyesi gençler de Mevlana Haftası dolayısıyla yapmış oldukları Ebru çalışmalarını sergiledi.

Ayvalık’ta Hz Mevlana Vuslat Ve Okuma Etkinliği

Ayvalık’ta Hz Mevlana Vuslat Ve Okuma Etkinliği

Ayvalık’ta Hz Mevlana Vuslat Ve Okuma Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim