• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Ayvalık’ta Badminton Heyecanı Başladı

Ayvalık’ta Badminton Heyecanı Başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Federasyonu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Spor faaliyetleri kapsamındaki Badminton Yıldızlar...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Okul Spor Federasyonu 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Spor faaliyetleri kapsamındaki Badminton Yıldızlar Grup Yarışmaları Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde başladı.

Bugün başlayan şampiyonanın 30 Mart'a kadar Ayvalık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonunda yapılacağı öğrenildi.

Yarışmaya 11 ilden 110 sporcu katıldığı kaydedilirken, Yıldızlar Kategorisi Badminton Grup Yarışmalarına, takımların gruptaki katılıma göre 3 grup A-B-C (4-3-3),(4-4-3) veya (4-4-4) olmak üzere kura ile yerleştirilecekleri açıklandı.

Takım müsabakaları tek devreli lig usulüne göre oynanırken üç gruptan çıkan birincilerin bir üst tura çıkacağı, grup ikincileri arasında tek devreli lig usulüne göre maçlar yapılıp birinci olan takım final grubuna dahil edilecekleri kaydedildi.

Grup yarışmaları sonucunda toplam 19 takımın Türkiye Birinciliği müsabakalarına katılmaya hak kazanacağı belirtildi. Şampiyonanın ilk gününde yapılan açılış seremonisine Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Toker, Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova, daire amirleri ve çok sayıda sporsever katıldı.

Ayvalık Kaymakamı Nazlı ile Belediye Başkan Vekili Ova'nın şampiyonaya katılan takımların sporcularına hediyeler vermesiyle yarışmalar başladı.

Şampiyona ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Okul Sporları İl Temsilcisi Tahir Mahir Başoğlu, 2016 yılına ait okular arası Badminton şampiyonasında 9 kız, 9 erkek takımının yer aldığını belirterek, "3 gün sürecek yarışmaların ardından final grubunda birinci olan kız ve erkek takımları Türkiye şampiyonasına katılacaklar" dedi.

Şampiyona ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Cem Hamzaoğlu ise; yaklaşık 150 sporcunun katıldığı şampiyonanın oldukça heyecanlı ve zevkli karşılaşmalara sahne olmaya başladığını belirtti.

Hamzaoğlu, Türkiye Şampiyonasına katılacak takımlar arasından dereceye girecek olan takım ve sporcuların, ülkemizi uluslararası organizasyonlarda temsil etme fırsatını yakalayacağını da sözlerine ekledi.

Ayvalık’ta Badminton Heyecanı Başladı

Ayvalık’ta Badminton Heyecanı Başladı

Ayvalık’ta Badminton Heyecanı Başladı

Ayvalık’ta Badminton Heyecanı Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim