• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ayvalık’ta Asted’ten Öğrencilere ‘Şiddet’ Eğitimi

Ayvalık’ta Asted’ten Öğrencilere ‘Şiddet’ Eğitimi
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu'nun (ASTED) öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü,...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları Grubu'nun (ASTED) öncülüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü, Ayvalık Kaymakamlığı ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle, öğrencilere, "şiddet" konulu eğitimler verildi.

Atatürk Anadolu Lisesi, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ayvalık Anadolu Lisesi, Rahim Usta Anadolu Lisesi, Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi, Pakmaya Kenan Kaptan Meslek ve Teknik Anadolu Meslek Lisesi, Balıkesir Üniversitesi Ayvalık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik gerçekleşen 4 günlük eğitimler Ayvalık Halk Kütüphanesinde hazırlanan şiddet içerikli resim ve kitap sergisiyle son buldu.

Önceki yıllarda, okullarda trafik eğitimleri gibi önemli eğitim etkinliklerine imza atan ASTED, geçtiğimiz hafta kutlanan "Dünya Kadınlar Günü'yle birlikte, okullarda "şiddet" konusunu işleyerek, öğrencilere eğitim seminerleri vermeye başladı. Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü ve Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen eğitim seminerlerine, ASTED'in Görme Engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel ve Ayvalık Sosyal Hizmet Merkezi'nde psikolog olarak görev yapan Naime Yılmaz katıldı. Özellikle aile içi şiddet ve şiddetin tüm şekillerinin ayrıntılarıyla anlatıldığı seminerlerde, öğrenciler sunumculara sorular soruyor ve konular üzerinde tartışmalar yapılıyor. Özellikle bayanların şiddete karşı olaylarda yasal haklarını gerektiği kadar bilmedikleri gözlenirken, öğrenciler seminerlerin faydalı olduğunu belirterek, yetkililere teşekkür etti.

Muhabirimize açıklamalarda bulunan ASTED'in Görme Engelli Genel Koordinatörü ve projenin mimarı Namık Tuncel, ilgili kurumlara teşekkür etti. Tuncel, "Kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile el ele vererek, lise düzeyi okullardaki öğrencilerimize yönelik, "kadına şiddet" temalı eğitimler düzenledik. Şiddeti nasıl engelleyebiliriz, düşüncesiyle bu projemizi hazırladık. Düşünce paylaşımları yapıyoruz. Öğrencilerimizi dinleyip önerilerini alıyoruz. Şimdiye kadar 2 okulumuzda eğitimler verdik. Devletimizin ücretsiz psikolog hizmetlerini anlatıyoruz öğrencilere. Destekçilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Bakanlığın, şiddet konusunda aldığı tedbirler ve vatandaşların faydalanabilecekleri imkanları öğrencilere anlatan Ayvalık Sosyal Hizmet Merkezi Psikoloğu Naime Yılmaz ise, muhabirimize yaptığı açıklamada, ASTED'e teşekkür etti. Özellikle Namık Tuncel'in her zaman yanında olduklarını ifade eden Naime Yılmaz, konuşmasında, "Gençlerle buluşup, onların haklarını kendilerine anlatmak güzel. Projedeki amacımız, gençlerimizi ve özellikle genç kızlarımızı, şiddete karşı bilinçlendirmek. Nasıl önlem alınabilir, hakları nelerdir gibi konuları anlatıyoruz. Bakanlığımızın bu konudaki yönetmeliğini öğrencilere anlatıyoruz. Bu kanun maddesinden pek fazla bilgilerinin olmadığını gördük. Bizim de amacımız onları bilinçlendirmekti" diye konuştu.

Ayvalık’ta Asted’ten Öğrencilere ‘Şiddet’ Eğitimi

Ayvalık’ta Asted’ten Öğrencilere ‘Şiddet’ Eğitimi

Ayvalık’ta Asted’ten Öğrencilere ‘Şiddet’ Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim