• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Ayvalık’ta 5 Esnaf Odasından Terör Tepkisi

Ayvalık’ta 5 Esnaf Odasından Terör Tepkisi
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde son günlerde yaşanılan terör saldırılarına esnaf odalarından sert tepki geldi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde son günlerde yaşanılan terör saldırılarına esnaf odalarından sert tepki geldi.

Ayvalık Ziraat Odası'nda gerçekleşen basın açıklamasında; ülke genelinde yaşanılan ve Avrupa'ya da sıçrayan terör saldırılarına karşı tepki gösteren 5 esnaf odası başkanı, terörle mücadelede devletin yanında olduklarının mesajını verdi.

Ayvalık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Melih Çakırca, Ayvalık Şoförler Odası Başkanı Aziz Ciddi, Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen, Ayvalık Ziraat Odası Başkanı Hasan Kıtay ve Altınova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Ersin Dağlı tarafından yapılan ortak basın açıklamasında, bir an önce milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılarak teröre destek veren her kesimin cezalandırılması istenildi.

Ayvalık Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Elmas Özmen'in seslendirdiği açıklamada, "Bizler sivil toplum kuruluşları olarak, teröre inat sokaklardayız. Korkmuyoruz ürkmüyoruz, çekinmiyoruz. Bizler askerimizin, polisimizin kısaca devletimizin yanındayız. Bunlar vatanımızın bölünmez bütünlüğüne kasteden alçaklar topluluğudur. Biz esnaf camiası olarak şehit olan asker ve polislerimizin acılarını paylaşıyoruz" denildi.

Anadolu halkının yalnızca Çanakkale Savaşında 250 bin şehit verdiği ve gerekirse kendilerinin de vatan uğruna şehit olmaya hazır olduklarının vurgulandığı açıklamada, "Devletimizden istediğimiz; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu mecliste PKK'lı terörist ve uzantılarını istemiyoruz. Bir an önce dokunulmazlıkların kaldırılıp teröre destek veren her kesimin cezasını çekmesi, sokaklarda poşulu, molotof kokteyliyle dolaşanlara hak ettikleri cevap verilmesi, devletten yardım alan kamu kuruluşlarda çalışıp da teröre destek veren kim veya kimler varsa bir bir ayıklanmasıdır" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Biz Türk milleti olarak huzurlu bir Türkiye istiyoruz ve üzerimize nasıl bir görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu nedenle ülkemizde terörü yapanları ve yardakçılarını kınıyor, en kısa zamanda yüce devletimizin bunlara gerekli cevabı vereceğine yürekten inanıyoruz" denildi.

Ayvalık’ta 5 Esnaf Odasından Terör Tepkisi

Ayvalık’ta 5 Esnaf Odasından Terör Tepkisi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim