• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Ayvalık’ta 120 Suriyeli Göçmen Jandarmaya Yakalandı

Ayvalık’ta 120 Suriyeli Göçmen Jandarmaya Yakalandı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 120 Suriyeli, jandarmanın dikkati sayesinde ölüm yolculuğuna...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 120 Suriyeli, jandarmanın dikkati sayesinde ölüm yolculuğuna çıkmadan kurtarıldı. Jandarma kurtarılan kaçaklara şefkat elini uzattı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Tuzla Jandarma Karakolu ekipleri bir zeytinlik alanda saklanan ve bir şişme botla Midilli'ye gitmek isteyen 20 Suriyeli sığınmacıyı yakaladı.

Aynı saatlerde yine Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesindeki Küçükköy Karakol Komutanlığı ekipleri de, Türkiye'nin en büyük doğal parkı olan Ayvalık Adaları Tabiat Parkı sınırları içindeki Hakkıbey Yarımadası'nda 100 Suriyeliyi kendilerini para karşılığında Midilli'ye götürecek insan taciri organizatörleri beklerken ele geçirildi.

Aralarında 3 kadın ve 12 çocuğun bulunduğu Suriyeli sığınmacılar, Küçükköy Jandarma Karakol Komutanlığı'na götürüldü. Burada yasal işlemleri yapılan göçmenlere Ayvalık Devlet Hastanesi'nde sağlık muayeneleri yapıldı.

Yasal işlemleri uzayan göçmenlerin karınlarının aç olduğunu ifade etmesi üzerine kendi öğle yemeklerinden fedakarlık yapan jandarma personeli öğle yemeği karavanalarını göçmenlere dağıttı. Ülkelerindeki savaş nedeniyle daha rahat bir yaşam sürmek için Avrupa ülkelerinde daha rahat bir yaşam hayaliyle Ege Denizi'nin buz gibi sularında umuda yolculuk etmek isterken, çoğu kez ölümle sonuçlanan bu yolculuğa izin vermeyen jandarma ekiplerinin sığınmacılara yapmış oldukları insani yardım, vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Ayvalık’ta 120 Suriyeli Göçmen Jandarmaya Yakalandı

Ayvalık’ta 120 Suriyeli Göçmen Jandarmaya Yakalandı

Ayvalık’ta 120 Suriyeli Göçmen Jandarmaya Yakalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim