• BIST 9079.97
  • Altın 2309.701
  • Dolar 32.3391
  • Euro 35.0977
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Ayvalık’ta 12.deve Güreşi Festivali Şölen Havasında Gerçekleşti

Ayvalık’ta 12.deve Güreşi Festivali Şölen Havasında Gerçekleşti
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği öncülüğünde Ayvalık Belediyesi'nin himayesinde gerçekleşen 12. Deve Güreşi...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Sevenler Derneği öncülüğünde Ayvalık Belediyesi'nin himayesinde gerçekleşen 12. Deve Güreşi Festivali coşkuyla gerçekleşti.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in himayesinde, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi sevenler derneği tarafından organize edilen festival; Marmara ve Ege'nin en güçlü pehlivan develerine ev sahipliği yaptı.

Deve güreşi meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği festivalde; güçlü pehlivan develer baş, başaltı gibi dallarda kıran kırana mücadele etti.

Bu yıl Ege'nin en büyük ve heyecanlı deve güreşlerine sahne olduğu belirtilen 12. Ayvalık Deve Güreşlerinde; Aydın, Söke, Yeni Pazar, İzmir Merkez, Kuyucak, Sarayköy, Milas, Turgutlu, Çanakkale, Çine, Armutlu, Ezine, Selimiye, Tire, Harmandalı, Bayramiç ve Edremit Körfezi'nin en güçlü tülüleri arenada mücadele etti.

Adeta bahardan kalma güneşli bir havada gerçekleşen güreşlerde, deve güreşleri festivallerinin olmazsa olmazı olarak nitelendirilen deve sucukları stantları arasında son derece süslü havutlarıyla arenaya çıkan tülülerin mücadelesi binlerce kişi tarafından büyük bir heyecanla izlendi.

Deve güreşi sahasında güreşe yakın bölgede mangal yakılması ve alkol tüketilmesinin yönetmenlikle yasaklanması nedeniyle bu yıl Ayvalık'ta deve güreşleri arenası dışında deve sucukları eşliğinde kurulan çilingir sofralarının da oldukça az sayıda bulunması dikkatlerden kaçmadı.

Çevre il ve ilçelerden yüzlerce deve güreşi severin adeta akın ettiği Ayvalık'ta ki geleneksel deve güreşleri organizasyonu sırasında görev yapan cazgırların, davul zurna eşliğinde manilerle tülülerin güreşmesine katkı verdiği güreşlerde 106 devenin arenadaki heyecan dolu mücadelesi deve güreşi severleri adeta mest etti.

Düzenlenen deve güreşleri festivaline Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer şehir dışında bulundukları için katılamadı.

Organizasyonla ilgili muhabirimize konuşan Ayvalık Kaymakam Vekili Samet Serin, kültürel faaliyetleri Ayvalık'ın tanıtımında önemli olduğuna inandığını vurgulayarak,"Bu tür faaliyetlerin gerçekleştirildiği diğer ilçelerimizin de bu tür organizasyonlarla tanıtımlarının başarılı bir şekilde yapılmasını temenni ediyorum. Ayrıca organizasyonu düzenleyen arkadaşlara da bizleri buraya davet ettikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

12. Ayvalık Deve Güreşleri Festivalinin Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen bir organizasyon olduğunu hatırlatan Ayvalık Belediye Başkan Yardımcısı Gökay Bacan da, "Bu organizasyonu düzenleyen deveciler derneği yöneticisi arkadaşlarımızı yalnız bırakmamak için Belediye Başkan Vekilimiz ile buradayız. Hava güzel. Ortam güzel. İnşallah güreşlerde amacına uygun sonuçlanır ve bizlerde mutlu oluruz. Deve Güreşlerini Festivallerini kültürel bir etkinlik olarak gördüğümüz için de bu organizasyon kış mevsiminde Ayvalık'a bir hareketlilik getirdi. Çevre il ve ilçelerden deve güreşi meraklısı insanlar geldiler. Bu Pazar günü hareketli bir gün yaşıyoruz. Katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayvalık Belediye Başkan Vekili Ufuk Ova ise; organizasyonun son derece güzel bir ortamda gerçekleştiğini vurgulayarak, "festivalimiz güzel ve güneşli bir güne denk geldi. Deve Güreşleri bizlere atalarımızdan miras kalan bir kültür. Önemli olan bu kültürü yakışır şekilde devam ettirmek. Bu arada da her türlü ortamı göz önüne alarak hata yağmadan kazasız belasız organizasyonlarla bu kültürü şenlik havasında yaşamak gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Festivalde hazır bulunan AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp de, 12. Ayvalık Deve Güreşi Festivali'nin güzel ve güneşli bire günde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Bu organizasyonu en iyi şekilde Ayvalık Deve ve Deve Güreşi Severler derneği ile Ayvalık Belediyesi düzenlemişler. Kendilerine bu güzel kültürümüzü yaşattıkları için, güzel bir şölen havasında bizlere sundukları için teşekkür ediyoruz. Çok güzel ve tadında ve harika bir organizasyon" dedi.

Bu yıl 12.'sini düzenledikleri Deve Güreşi Festivali ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Deve ve deve Güreşi Sevenler Derneği ve Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Yatkın ise, amaçlarının toplumsal bütünlüğe ihtiyaç duyulan bu günlerde toplumun her kesimini eski bir Türk geleneği olan deve güreşleriyle bir araya getirmek olduğunu kaydederek, "Bu yıl festivalimizin 12. sini Ayvalık Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Gençer'in himayesinde düzenledik. Katılım oldukça yoğun. Sivil toplum kuruluşları ve bir hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla gerçekleşen organizasyonumuz tam bir şölen havasında gerçekleşti. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Ayvalık’ta 12.deve Güreşi Festivali Şölen Havasında Gerçekleşti

Ayvalık’ta 12.deve Güreşi Festivali Şölen Havasında Gerçekleşti

Ayvalık’ta 12.deve Güreşi Festivali Şölen Havasında Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim