• BIST 9079.97
  • Altın 2306
  • Dolar 32.3263
  • Euro 35.1055
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

Ayvalık Belediye Başkanı 22 Ayda Yapılan Hizmetleri Ve Yapılacak Projeleri Anlattı

Ayvalık Belediye Başkanı 22 Ayda Yapılan Hizmetleri Ve Yapılacak Projeleri Anlattı
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP ilçe başkanlığı tarafından birincisi düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Danışma Toplantısında 22 ayda Ayvalık...

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP ilçe başkanlığı tarafından birincisi düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Danışma Toplantısında 22 ayda Ayvalık Belediyesi tarafından yapılan hizmetler, tamamlanan sosyal sorumluluk projeleri ve yapılması planlanan projeleri görsel sunum eşliğinde anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Danışmanı Ahmet Akın, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki, partinin il ve ilçe yönetimleri ve partililerin katılımıyla İsmet İnönü Kültür Merkezinde düzenlenen 1. CHP Danışma Toplantısında Ayvalık Belediyesi hizmetlerini anlatan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, salonda bulunanlar tarafından dakikalarca alkışlandı, partililerden tam not aldı.

Toplantı açılışında konuşan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve CHP İl Başkanı Ender Biçki partilerinin oylarının arttırılması için seçim beklenmeksizin vatandaşlarla sürekli iletişim halinde olacaklarını bildirdiler.

Göreve geldiği günden itibaren gecesini gündüzüne katarak Ayvalık'a hizmet etmek için meclis üyeleriyle birlikte kol kola çalışan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, mazbatasını aldığı 4 Nisan 2014'e Ayvalık Belediyesinin Cumhuriyet Halk Partili bir belediye olarak yoluna devam ettiğini ve CHP belediyesinin tamamen şeffaf olması gerektiğini düşündüğünü belirterek ilk olarak belediye meclis toplantılarını internet üzerinden canlı olarak yayınlayarak Ayvalık Belediyesi'nde olup bitenleri vatandaşların da rahatlıkla görmesini sağladıklarını söyledi.

ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİ HAYATA GEÇİRDİK.

Seçimlerden iki ay sonra da 0 850 811 10 10 "Alo Belediyem" hattını kurarak Ayvalık'ta yaşayan ve tatillerini Ayvalık'ta geçirenlerin karşılaştıkları sorunların yanı sıra istek ve önerilerini sunarak belediye yönetimine ortak ettiklerinin de altını çizen Ayvalık'ın başarılı belediye başkanı Rahmi Gençer, İsmet İnönü Danışma toplantısında salondakilere hitaben yaptığı sunumda "İlk olarak meclisi internet üzerinden canlı olarak yayınladık ve 22 aydır her toplantımız halkımıza internet üzerinden aktarılıyor. Alo Belediyem hattı ile vatandaşlarımızın her türlü taleplerine yanıt veriyoruz. Ali Bey Adası'nda önceki belediye yönetimi tarafından çardaklar yıkılmış yıkıntıları kalmıştı ilk olarak hemen molozları kaldırıp sahilde düzenleme yapıp yeni çardakları iç kısımda yaptırdık ve halkımızı denizle buluşturduk. Ali Bey Adası sahili halkımız tarafından yeni haliyle çok beğenildi" dedi.

YOLLAR YAPTIK

"Öncelikli işlerimizden biri de kentimizin bozuk yollarını onarmak ve olmayan yerlere yeni yol yapmaktı" diyen Ayvalık'ın CHP'li Belediye Başkanı Gençer, "Bu kapsamda Ayvalık merkezde, Altınova'da, Sarımsaklı'da, Küçükköy'de ve Alibey Adası'nda 253 bin metrekare kilit parke taş yol yaptık. Bunun yanında ilçe genelinde 30 bin ton sıcak asfalt kullanarak 25 kilometre sıcak asfalt yol kaplaması yaparak bozulan ve vatandaşlarımıza olumsuzluklar yaşatan yollarımızı yeniledik. Ayrıca taş ocaklarımızı deriye sokarak kendi şantiyelerimizden elde edilen malzemelerle asfalt plentimizi faal hale getirerek burada ürettiğimiz 3 bin 300 ton sıcak asfalt ile bozuk yollar büyük kalıplar halinde kazılarak yama yapılıp onarıldı. Armutçuk pazar yerine geniş otoparklar yaptık, alt kısımdaki kapalı alanı açarak buraya inşa ettiğimiz kavşak sayesinde Edremit yönünden gelenler ilçe merkezine girmeden buradan Aliney Adası'na gidiyorlar. Ayrıca pazar yerinin üçte biri oranının üzeri açıktı orasının da üzerini kapatarak daha kullanılır hale getirdik" diye konuştu.

Yeni yapılan hastanenin ve kipa bölgesinde 5 yolun birleştiği adeta kaos yaşanan yerlere de neşter vurduklarını ifade eden Gençer, buralarda da düzenlemeler yapar üç ayrı yeni kavşak yapıldığını ve özellikle hastane önündeki kavşağa bereketi, sağlığı ve uzun ömrü simgeleyen 200 yıllık zeytin ağacını diktiklerini bildirdi.

KÜÇÜKKÖY KÜLTÜR MERKEZİ 23 NİSANDA AÇILACAK.

Küçükköy girişinde de yeni bir kültür merkezi yaptırdıklarını vurgulayan başkan Rahmi Gençer, "Bu kültür merkezimizin temelini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında atmıştık söz verdiğimiz gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında da hizmete açacağız. Burasının adı da Ayvalık Belediyesi Küçükköy Kültür Merkezi olacak. Burada oteller kongrelerini yapabilecek ayrıca 450 kişi kapasiteli düğün salonu bulunan merkezi ilçemize kazandıran Doğuş Gurubu'na da teşekkür ediyorum. Yeni Mahalle Spor Tesislerinin binasını tadilat yaparak ikinci katını yaparak 200 metrekarelik alan kazandırdık. Burada da gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalması için çeşitli faaliyetler yapılıyor. Çarşı Caddesini tamamen kaldırıp alt yapısıyla yeniden yaparak caddenin her iki tarafında kalan esnafların her yağmurda sular altında kalmasını önledik. Altınova Atatürk Kültür Merkezi ve Düğün Salonunda da köklü bir tadilat yaparak tamamen yeniledik ve çok şık bir merkez haline getirdik. İlçemize bağlı 16 köyümüze çocuk oyun alanları yaparak buralarda yaşayan çocuklarımıza güzel bir hizmet götürdük. Lale Adası'nda bulunan Atatürk Koruluğunun bir kısmını düzenleyerek mesire alanına çevirdik. Işıklandırmasını da yaptığımız piknik yerini vatandaşlarımız gece ve gündüz yoğun şekilde kullanarak pikniklerini yapıyorlar" şeklinde konuştu.

DAKİKALARCA ALKIŞLADILAR

Anlattığı her hizmet çalışması salonda bulunanlarca dakikalarca alkışlanan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 7 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu yaptıklarından, 2 bin adet kent merkezi ve köyler dahil çöp konteyneri dağıtımından, Cenaze, evde bakım hizmet, sokak hayvanları toplama araçları ile merdivenli elektrik aracı aldıklarından ve paşa limanının yeniden düzenlenerek deniz uçaklarının kullanabileceği yeni bir iskele yaptıklarından bahsetti.

EVDE SAĞLIK VE BAKIM HİZMETİ.

Sosyal faaliyetler kapsamında köpek bakım çiftliğinin yenilendiğini, veterinerlik işler müdürlüğü kurulduğunu ve buna ek olarak da bir de sokak hayvanları tedavi merkezi yaptıklarını salondakilere anlatan Ayvalık Belediye Başkanı Gençer, "Köylerde vatandaşlarımızla bir araya gelerek 16 köyün hepsini ramazan boyunca ziyaret ettik. Evde bakım ve temizlik ekibimiz tamamen Ayvalıklı gençlerimizden oluşuyor. Bu arkadaşlarımız ihtiyacı olanların tırnak kesiminden tıraşlarına, banyolarından ev temizliğine kadar bir çok hizmeti veriyorlar. Altınova ve Alibey Adası'na pamuk toplayanları simgeleyen ve deniz emekçilerinin anısına birer kadın heykeli yaptırdık. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde de kipa kavşağına da elinde zeytin dalı ve yanında kedi ve köpek bulunan barış heykeli yapıyoruz. Ayrıca ezilen ve hor görülen kadınlarımız anısına aynı gün Bin 500 ağaç fidanı dikeceğiz. Ayvalık'ımızın tarihini korumak ve Bin 800'lü yıllarda başlayan ve halen korunan zeytinyağı ve zeytin sabunu endüstrisini yaşatabilmek için UNESCO Dünya Mirası Listesine girmek için müracaatımızı yaptık. Zeytin çekirdekleri projemizde çocuklarımıza çeşitli eğitimler verdik ve bu çocuklarımızın hayatlarında iyi yönde değişimler oldu. Zeytin Hasat Şenliği kapsamında Küçükköy'de de etkinlik düzenledik. Engelliler şenliği. yapıyoruz. Camilerimizin halılarını her üç ayda bir yıkıyoruz. Kedi evleri projesini hayata geçirdik. Pilot bölge seçtiğimiz Alibey Adası'nda başlattığımız kedi evlerini tüm ilçemize yayacağız. İlçemiz genelindeki tüm okullarımıza her türlü desteği sağladık. Kütüphane açtık. Muhtarlarımızın daha iyi hizmet sunabilmeleri için yazıcısı ile birlikte bilgisayar dağıttık" ifadelerini kullandı.

HAYATA GEÇİRİLECEK PROJELERİ ANLATTI.

Hazırlanan ve yakın zamanda hayata geçirilecek olan projelerden de bahseden Ayvalık belediye Başkanı Rahmi Gençer, Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Meydanınında yeniden düzenlemeler yapılacağını, Eski Kırlangıç fabrikasının çok amaçlı sosyal kültürel yaşam merkezi projesini, Yeni belediye hizmet binası projesini, Organize Gıda ve Gıda İşletmeleri İhtisas Organize Bölgesi projesinin hayata geçmesiyle en az Bin 500 kişinin iş sahibi olacağını, Talatpaşa Caddesinde cephe iyileştirilmesi ve Ayvalık Renkleniyor projelerini salondakilere aktardı. Gençer, belediyeye ait petrol ofisinin en son sistemle donatılmış olarak mart ayı içinde hizmete gireceğini kaydederek; Ayvalık belediyesi Liman İşletme binasının Gümrük bakanlığı tarafından istenilen standartlara getirecek tadilat çalışmasınında yapılacağına işaret etti.

Gençer, Sarızeybek tesislerinde bulunan halı sahanın yenileneceği, Altınova Kum adasına Mavi bayrak alınmasına, Çamlık Botanik Park, kültür eğitim faaliyetleri, tanıtım, Ayda Bir Ayvalık Dergisi ile İngilizce Türkçe hazırlatılan iki ayrı kitapçığa kadar onlarca projeyi anlattı. Başkan Gençer sunum sonunda salonda dakikalarca alkışlandı.

Ayvalık Belediye Başkanı 22 Ayda Yapılan Hizmetleri Ve Yapılacak Projeleri Anlattı

Ayvalık Belediye Başkanı 22 Ayda Yapılan Hizmetleri Ve Yapılacak Projeleri Anlattı

Ayvalık Belediye Başkanı 22 Ayda Yapılan Hizmetleri Ve Yapılacak Projeleri Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim