• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Ayvalık 12. Deve Güreşi Festivaline Hazırlanıyor

Ayvalık 12. Deve Güreşi Festivaline Hazırlanıyor
Balıkesir'in Ayvalık ilçesi 20 Aralık Pazar günü yapılacak 12. Deve Güreşi Festivali'ne hazırlanıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi 20 Aralık Pazar günü yapılacak 12. Deve Güreşi Festivali'ne hazırlanıyor.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in himayesinde, Ayvalık Deve ve Deve Güreşi sevenler derneği tarafından organize edilen festival; Marmara ve Ege'nin en güçlü pehlivan tülülerine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Tam bir festival havasında gerçekleşmesi beklenilen festivalde; güçlü pehlivan develerin baş, başaltı gibi dallarda kıran kırana mücadele etmesi bekleniyor.

Bu yıl Ege'nin en büyük ve heyecanlı deve güreşlerine sahne olması beklenilen 12. Ayvalık Deve Güreşlerinde; Aydın, Söke, Yeni Pazar, İzmir Merkez, Kuyucak, Sarayköy, Milas, Turgutlu, Çanakkale, Çine, Armutlu, Ezine, Selimiye, Tire, Harmandalı, Bayramiç ve Edremit Körfezi'nin en güçlü tülülerinin arenada mücadele edeceği bildirildi.

Ayvalıkta 12.'si düzenlenen deve güreşleri festivali ile ilgili muhabirimize açıklamalarda bulunan Ayvalık Deve ve Deve Güreşi sevenler Derneği Başkanı Mustafa Yatkın, son yılların en büyük deve güreşi organizasyonlarından biri olacak festival için hazırlıkların son aşamada olduğunu kaydetti.

Ayvalık'ta ki geleneksel deve güreşleri organizasyonu sırasında görev yapacak olan cazgırların, davul zurna eşliğinde manilerle tülülerin güreşmesine katkı vereceğini kaydeden Yatkın, "Aylardır yoğun bir çalışma temposuyla organizasyonu için ter döktüğümüz, Sayın Belediye Başkanımız Rahmi Gençer'in himayesindeki organizasyonumuzda, Türkiye'nin en iddialı başpehlivan develeri Ayvalık Arenasında olacaktır. Organizasyonumuza davet ettiğimiz 110 deveci ve beraberindeki develerin kalacakları yerler titizlikle hazırlandı. Deve güreşlerinin yapılmasından bir gün öncesi olan 19 Aralık gecesinde devecilerin birlik ve beraberliğini sağlamasına yönelik İsmet İnönü Kültür Merkezinde bir de "Deveciler Gecesi" düzenleyeceğiz" diye konuştu.

Hava muhalefeti olması halinde deve güreşlerini iptal etmek zorunda kalacaklarını kaydeden Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Yatkın, "Ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle güreşler iptal edilecek olursa biz yine de deve sahiplerinin ulaşım masraflarını karşılayacak ve onları mağdur etmemeye çalışacağız. İnşallah, deve güreşi severlerin yıllarca unutamayacakları organizasyonumuz sırasında olumsuz hava koşullarına maruz kalmayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim