• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Ayvacık’ta Hutbe Okuma Yarışması

Ayvacık’ta Hutbe Okuma Yarışması
Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yapılan Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Hatipler Minberde...

Milli Eğitim Bakanlığı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde yapılan Anadolu İmam Hatip Liseleri arası Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması Samsun İl finali, Ayvacık İlçesi Mahmut Gökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğü'nde bugün Ayvacık İlçesi Merkez Cami'nde yapıldı.

Hutbe Okuma yarışmasına Samsun merkez ve ilçelerinde bulunan Anadolu İmam Hatip Liseleri ve Çok Programlı Anadolu Lisesi bünyesindeki imam hatip programına devam eden öğrenciler katıldılar. Yarışmaya İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Belediye Başkanı Mustafa Belur, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretim Şube Müdürü Hasan Öztürk, İlçe Müftüsü Hadi Keskin, Belediye Meclis Üyeleri Kemalettin Gökçe, Cevdet Yalçıntaş, İlçede bulunan kamu ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin milli eğitimin genel amaçlarına uygun olarak mihrapta, minberde, mesleki faaliyet ve uygulamalarında başarı göstermeleri, mesleki, sosyal ve kültürel yönden kendilerini geliştirerek, özgüven duygusu kazanmalarının hedeflendiği Hutbe Okuma Yarışması'nda öğrenciler, Hutbe dualarını doğru ve güzel okuma, Türkçe'yi doğru, düzgün ve etkili kullanabilme, İçeriğe göre ses tonu ve vurgusunu ayarlama, konuşmada akıcılık, konuya ve dinleyicilere hakimiyet, beden dilini etkili ve doğru kullanabilme, zamanı doğru kullanabilme, Hutbe adabına uygun giyim ve kuşam içerisinde olma kriterleriyle değerlendirildiler.

Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması Samsun İl finalinin birincisi Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesinden Hasan Atmaca olurken, ikinciliği Ondokuz Mayıs Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mehmet Ali Koçak kazandı. Yarışmanın üçüncüsü ise Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Kerem Başaran oldu.

Yarışmanın birincisine ödülünü veren İlçe Kaymakamı Can Kazım Kuruca " Böylesine anlamlı bir yarışmaya ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadık. Birbirinden başarılı öğrencilerimizi görmek bizleri sevindirdi. Yarışmaya katılan bütün gençlerimizi, öğretmenlerini, kıymetli anne ve babalarını ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Yarışmanın ikincisine ödülünü takdim eden Belediye Başkanı Mustafa Belur "Geleceğimizin teminatı gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstermek ve onlara her imkanı sunmak durumundayız. İmam Hatipli gençlerimizin her alanda başarılarını artırarak devam ettireceklerine inancımız sonsuzdur. Yarışmaya katılan gençlerimizi, öğretmenlerini, ailelerini kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyorum "diye konuştu.

Üçüncüye ödülünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretim Şube Müdürü Hasan Öztürk'ün verdi.

Ayvacık’ta Hutbe Okuma Yarışması

Ayvacık’ta Hutbe Okuma Yarışması

Ayvacık’ta Hutbe Okuma Yarışması

Ayvacık’ta Hutbe Okuma Yarışması

Ayvacık’ta Hutbe Okuma Yarışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim