• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Ayvacık’ta “Bir Şehit Olur Bin Diriliriz” projesi

Ayvacık’ta “Bir Şehit Olur Bin Diriliriz” projesi
Ayvacık Kaymakamlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Bir Şehit Olur Bin Diriliriz" projesi kapsamında...

Ayvacık Kaymakamlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Bir Şehit Olur Bin Diriliriz" projesi kapsamında Yozgat'ten gelen şehit yakınları ve gaziler Ayvacık'ta ağırlandı.

Gerçekleştirilen etkinliklere Kaymakam Can Kazım Kuruca, İlçe Garnizon Komutanı Jan. Kd. Bçvş. Burak Bora Yazgan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Tekin Balcı, İlçe Belediye Başkan Vekili Refaettin Şencan, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Şaffak, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Yakınları Vakfı Karadeniz Temsilcisi Bilal Erim, İlçe Müftüsü Hadi Keskin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ak, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı, Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Töre, diğer daire amirleri, ilçede ki şehit yakınları ve gaziler ile öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında Yozgat'tan gelen şehit yakınları ve gaziler öncelikle Kaymakam Can Kazım Kuruca, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürü Tekin Balcı, ilçe daire amirleri, ilçede ki şehit yakınları, gaziler ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Programda konuşan Kaymakam Kuruca, "Sizler ellerinde bayrak, dillerinde Kur'an, gönüllerinde vatan sevgisiyle mukaddesatlarını, namuslarını çiğnetmemek adına, bizler için şehadet şerbeti içen ölümsüz şehitlerimizin bizlere kutsal emanetlerisiniz. Sizin acınızı ve gururunuzu paylaşmaktan onur duyuyoruz. Her birimizi kendi evladınız gibi görme şerefini bizlere bahşetmenizi temenni ediyor, tek yürek ve tek nefes olarak sizlere sesleniyoruz" dedi.

Programa katılan Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı konuşmasında, "Yozgat yiğidin harman olduğu yerdir. Bizlere bu manevi duyguyu tekrar yaşattıkları için Yozgat'tan gelen gazi ve şehit yakınlarımıza ve ilçemizde bulunan gazi ve şehit yakınlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında hazırlanan; içerisinde Türk bayrağı, Kur'an-ı Kerim, Kaymakam Can Kazım Kuruca'nın şehit aileleri için kaleme aldığı mektup ve öğrencilerin hazırladıkları mektuplardan oluşan hediye kutuları şehit yakınları ve gazilere takdim edildi.

Ayvacık’ta “Bir Şehit Olur Bin Diriliriz” projesi

Ayvacık’ta “Bir Şehit Olur Bin Diriliriz” projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim