• BIST 9524.59
  • Altın 2525.243
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.6675
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ayva: "60 bin engelli memur var"

Ayva: "60 bin engelli memur var"
Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "Eskiden engelli memur sayısı 5 bindeydi ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, AK...

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, "Eskiden engelli memur sayısı 5 bindeydi ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde, AK Parti hükumetleri döneminde bu sayı 60 bin oldu" dedi.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Adana Şube Başkanlığı tarafından "Doğu Akdeniz-Orta Anadolu Bölgesi Şube Başkanları Toplantısı" DSİ 6. Bölge Seyhan Sami Kayahan Eğitim Tesisleri'nde düzenlendi. Toplantıda konuşan Adana Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Ertaş, Adana Valiliği tarafından engelliler için sürekli çalışmalar yapıldığını belirtti.

AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı da, "Engellilerin dertlerine deva olmak çok önemli. Birlikte yaşamaya engel yoktur" diye konuştu.

"Eskiden engelli memur sayısı 5 bindi"

Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, AK Parti hükümetleri döneminde engellilere çok büyük avantajlar sağlandığını ifade ederek, "2005'den önce evde bakım parası alan insan sayısı 0'dı. Dolayısıyla evde bakım raporu almak yoktu. Sağ olsun Cumhurbaşkanımızın hükumetleri döneminde bunların hepsi muazzam hale geldi. Eskiden memur alınmazdı engelli olarak 5 bin civarındaydı bu sayı. Şuanda 60 bin engelli memur var" ifadelerini kullandı.

"Aşık Veysel de engelliydi"

Engelsiz kişilere belli bir özgürlük sağlanmazsa engelli vatandaşlardan daha kötü hale geleceklerini belirten Ayva, şunları kaydetti:

"Engelli dediğiniz insanlar bir takım acziyetleri olan insanlar. Aşık Veysel de engelliydi. Görmüyordu ama bütün insanlığa mesajlar veriyordu. Engellilikten de öte limitli olan herkesin katkı yapması için imkan verilmesi lazım. Bir insana eğitim imkanı vermezseniz, bir insana sokağa çıkma imkanı vermezsek, ister engelli olsun, ister engelsiz olsun o insan kendisini kötü hisseder."

Toplantıya belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyeler katıldı.

Ayva: "60 bin engelli memur var"

Ayva: "60 bin engelli memur var"

Ayva: "60 bin engelli memur var"

Ayva: "60 bin engelli memur var"

Ayva: "60 bin engelli memur var"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim