• BIST 8988.07
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Ayto’dan Emlakçılara Tapuda Özel Kart Uygulaması

Ayto’dan Emlakçılara Tapuda Özel Kart Uygulaması
Aydın Ticaret Odası (AYTO), kamu özel sektör buluşmaları kapsamında emlak sektörü gündeme alındı.

Aydın Ticaret Odası (AYTO), kamu özel sektör buluşmaları kapsamında emlak sektörü gündeme alındı.

Toplantıya Efeler Tapu Müdürü Seyhan Ateş, AYTO Yönetim Kurulu Üyeleri ve AYTO'ya emlak sektöründen kayıtlı üyeler katıldı. AYTO Başkanı Hakan Ülken'in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, AYTO'da 5 Mayıs 2013'den bugüne emlak sektörüne yönelik yapılan çalışmalar ve Efeler Tapu Sicil Müdürlüğü'nde emlak sektör temsilcilerine özel kimlik kartı uygulaması hakkında bilgi verildi.

AYTO Başkanı Hakan Ülken'in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Başkan Ülken, bu sene başından beri AYTO'da sektör sektör genişletilmiş istişare toplantılarının yapıldığını, istişare toplantılarının amacının üyeleri bir araya getirmek, sektörde üyeler arası kaynaşmalarını sağlamak, üyelerin oda ile olan iletişimlerini ve gönül bağlarını güçlendirmek olduğunu, ve aynı zamanda o sektörün kamu temsilcileri ile üyeleri bir araya getirmek olduğunu kaydetti.

Aydın Ticaret Odası'nın Aydın'ın en güçlü örgütlü yapısı olduğunu ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Bir oda üyesinin hak ve menfaatlerini koruyup üyesinin ekonomisini ve ilinin ekonomisini geliştirmeye yönelik faaliyetler yapar. Bugün emlak sektörü için bir aradayız. Emlak sektörünün sorunlarını tespit edebilmek adına sektördeki bütün üyelerimizle odamızda bir toplantı yaptık, herkes yaşadığı sorunların hepsini söylesin dedik, bunların çözümüne yönelik çalışmalar yaptık, Odalar kanun çıkaramaz, Odalar yönetmelik değiştiremez, bunların meclisin görevleridir. Ama odaların ana görevi baskı grubu rolü oynamaktır. Sadece bizde kayıtlı emlak sektöründe 98 tane üye var. 98 emlakçı bir araya gelse sesini 98 kişilik duyurabilir. Yapmak istediğini yaptırmak istediğini 98 kişilik bir sinerji ile ortaya koyar. Bütün AYTO üyelerinin hak ve menfaatleri olarak değerlendirildiğinde 10 bin üyesi ile AYTO baskı grubu rolünü oynar, sorunların tamamını çözmesi mümkün değil ama çözebileceği maksimum sorunu çözer ve üyesine hizmet eder" dedi.

AYTO'DA EMLAK SEKTÖRÜ KOMİSYONU ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

AYTO'da emlak sektörüne özel olarak bir komisyon oluşturulduğunu ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, " Emlak sektörü ile bir araya geldiğimizde komisyon kuralım dedik 98 kişi ile sürekli toplantı yaparak sürekli sorunları nasıl çözebileceğimizi belirleyip onların çözümüne yönelik hamle yapmak kolay değil o toplantı içerisinde görev yapmak isteyen üyelerimizle bir komisyon oluşturduk. O komisyonumuza Nurettin Taşkın başkan olarak seçildi, komisyonumuz çok güzel çalışmalar yaptı." dedi.

Komisyon çalışmaları hakkında bilgi veren AYTO Başkanı Ülken, "Sadece AYTO üyelerine yönelik tek tip bir sözleşme hazırlandı. Sözleşmelerde sorun yaşıyoruz dediler, hukuki temeli en maksimize edilmiş şekilde bir sözleşme hazırladılar. Emlak sektöründe ilk defa bir fiyat listesi oluşturulmuş, komisyon yüzde 3 resmi olarak hazırlandığı Türkiye'de ilk defa Aydın Ticaret Odası'dır. AYTO logosu ile üyelerimiz bunları duvarlarına astılar. Emlak komisyonculuğunun bir meslek olduğunu bunun etik kurları olduğunu belirledi. Etik kurallar listesi hazırlandı ve üyelerimiz duvarlarına astılar. Kurumsal bir kimlikle gelen müşterinin de malını satacak ya da kiralayacak müşterinin de o dükkana girdiğinde karşısındakinin sıradan, bir kısım parayı alan ve aldık vur kaç yapan bireyler olmadığını, aksine odaya ve maliyeye kayıtlı vergi ödeyen bu ülkenin gelişmesine ve kalkınmasına katkı koyan yanında insan çalıştırıp sigortasını ödeyen birey olduğunu ön plana çıkaran çalışmalar yaptılar. AYTO üyesi ise birbiri ile etik kurallar çerçevesi içinde bir arada hareket edebiliyorlarsa en az sizin kadar kıymetlidir bu insanlar ve bu insanlara güvenebilirsiniz dedik. 9 adet kira ve satış sözleşmesi ile üyelerin tek tip sözleşme kullanımını sağlamışız."diye konuştu.

KAYITDIŞI İLE MÜCADELE EDİLDİ

AYTO'nun emlak sektörüne yönelik en önemli faaliyetlerinden birinin de kayıt dışı ile mücadele olduğunu ifade eden Başkan Ülken, tüm sektörlerin ana sorunu olduğunu belirterek "Dedik ki kayıt dışı ile mücadele edeceğiz. Üyemiz kayıt dışı çalışan birini tespit etti, üyemiz onunla muhatap olmasın, şikayet ettiğinde bireysel husumet doğabilir, sorun yaşanabilir, tespit eden üyemiz Odaya bildirsin. Odaya bildiren üyemizin ismi bizde saklı kalmak şartı ile biz AYTO olarak kayıt dışı faaliyet gösteren bireyi Maliye, Sigorta, Belediye, İŞKUR vb. aklınıza gelen tüm denetim mekanizmaları üzerinde şikayeti biz edelim. 13 tane kayıt dışı çalışan bireyin kayıt dışılıktan çıkmasını engelledik. Bunlardan hariç 4 tanesi de gelip oda kaydı ve vergi kaydını yaptırdılar ve ticaret hayatını sürdürüyorlar." dedi.

EFELER TAPU MÜDÜRLÜĞÜ'NDE AYTO ÜYELERİNE ÖZEL KART UYGULAMASI

AYTO Üyelerinin sokaktan geçen herhangi bir birey ya da kayıt dışı faaliyet göstererek sektöre darbe vuran birisi olmadığını Aydın Ticaret Odasına kayıtlı maliyeye vergisini sigortaya primini ödeyen birer işadamı olduklarını net bir şekilde göstermesi adına Efeler Tapu Sicil Müdürü Seyhan Ateş'in rızası ve gayreti ile tanıtım kartı uygulamasını başlattıklarını ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Aydın Ticaret Odası Emlak Komisyonculuğu üye kartı, adı soyadı, ünvanı ve üye sicil numarası fotoğraflarını tespit edenlerin kartları burada hazır, teslim etmeyen üyelerimiz de varsa teslim etsinler. Bu kart ile üyelerimiz kendilerinin veya yanlarında sigortalı çalışanlarının Tapu Müdürlüğü'nde işlemleri yaparken AYTO üyesi muamelesi görecekler. Bu hamili kart yakınımdır kartı olmadığı gibi Tapu Müdürlüğü'de benim her dediğimi yaptırırım kartı değildir. Bu algının, oradaki operasyon esnasında bireye yaklaşımı açısından çok önemli. Tekrar bu konuda Tapu Müdürümüze çok teşekkür ediyorum." diyerek AYTO üyelerinden Aliye Karahan Özçöllü'ye kartını takdim etti.

Başkan Ülken konuşmasının son bölümünde emlakçılık yasa tasarısı ile ilgili TOBB nezdinde hamlelerin yapıldığını, İstanbul ve Ankara'da özel çalışma gruplarının oluşturulduğunu, TOBB'daki görevi nedeniyle takip ettiğini belirtti.

Toplantıda, emlak komisyonu çalışmalarına katkısı nedeniyle Komisyon Başkanı Nurettin Taşkın'a AYTO Başkanı Hakan Ülken tarafından plaket takdim edildi. Üyelerin sorunlarını birebir dile getirme fırsatı bulduğu toplantıda karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.

Ayto’dan Emlakçılara Tapuda Özel Kart Uygulaması

Ayto’dan Emlakçılara Tapuda Özel Kart Uygulaması

Ayto’dan Emlakçılara Tapuda Özel Kart Uygulaması

Ayto’dan Emlakçılara Tapuda Özel Kart Uygulaması

Ayto’dan Emlakçılara Tapuda Özel Kart Uygulaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim