• BIST 9645.02
  • Altın 2411.726
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.7944
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Ayto Ve İşkad, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı

Ayto Ve İşkad, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü Kutladı
Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Üyesi E. Denizhan Sandıklılı, Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı ve AYTO Meclis Üyesi Belgin...

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Üyesi E. Denizhan Sandıklılı, Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı ve AYTO Meclis Üyesi Belgin Çekmen Altay ve Genel Sekreter İlknur Kabasakal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Açıklamada, Aydın ilinin ekonomik büyümesinin kadının iş gücüne katılımı ile gelişeceğine yer verildi.

AYTO'DA KADIN ÜYELERE POZİTİF AYRIMCILIK

Aydın Ticaret Odası'na kayıtlı kadın üyeler için pozitif ayrımcılık yapıldığını kaydeden AYTO Genel Sekreteri İlknur Kabasakal, "Kurumsal olarak ilimizdeki kadınların iş hayatına katılımı ile ilgili birçok çalışmayı yürütmekteyiz. Buna yönelik olarak AB, Kalkınma Ajansları vb. programlara Kadınların iş hayatını geliştirecek ve aktif katılımını sağlayacak projeler vermekteyiz. Bunların yanı sıra Bölgemizde yer alan Kadın dernekleriyle işbirliği içerisinde çalışmalar yürütmekteyiz. AYTO olarak fırsat bulunan tüm alanlarda konuyu gündeme taşıyarak, kadınların ticari yaşama dahil olmaları yolunda farkındalık yaratmaya çalışıyoruz." dedi.

KADININ İŞ GÜCÜNE KATILIMI İLİMİZ EKONOMİSİNİN GELİŞİMİ İLE DOĞRU ORANTILI

Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi E. Denizhan Sandıklılı "AYTO yönetimi olarak, öncelikli hedeflerimizden biri kadınların iş hayatında daha fazla yer almalarını sağlamak ve kadın girişimci sayısını artırmaktır. Kadının iş gücüne katılımının ilimizin ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağının bilincindeyiz. Bu bilinç içinde son üç yılda düzenlemiş olduğumuz KOSGEB onaylı Temel Girişimcilik Eğitimlerinde 376 kadınımızı girişimci olarak iş dünyasına hazırladık. Girişimci kadın sayısını artırmak ve AYTO'da kadın meclis üyeleri sayısını artırmak için benimle beraber emek harcayan Meclis Üyelerimiz Belgin Çekmen Altay ve Dilek Aysın'a emeklerinden dolayı teşekkür ederim." dedi.

AYTO-İŞKAD İŞBİRLİĞİ İLE GİRİŞİMCİLİK ATÖLYESİ AÇILACAK

Aydın İş Kadınları Derneği Başkanı ve AYTO Meclis Üyesi Belgin Çekmen Altay ise, gerek dernek çalışmalarında gerekse AYTO çalışmalarında kadınlarımızı, erkeklerden ayrıştırarak değil aksine uyum içinde çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini belirterek "Bu konuda vergi mükellefi olan kadınlardan oluşan derneğimiz her zaman AYTO yönetiminin desteğini yakından hissetmiştir. Son üç yılda AYTO'da 376 kadın girişimci yetiştirilmiştir. Bu kadınlarımızın aynı zamanda ticaretlerini geliştirmek ve piyasaya hazırlamak için İŞKAD projesi olan "GİRİŞİMCİLİK ATÖLYESİ" ise AYTO-İŞKAD işbirliği ile hayata geçirilmiştir ve çalışmaları başlamıştır. 8 Mart Dünya Kadınlar gününde bu haberi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Kadınlar günü vesilesi ile; Meclis çalışmalarından dolayı Dilek Aysın'a Yönetim Kurulundaki çalışmaları için Sayın E.Denizhan Sandıklılı'ya, Genel Sekreterimiz İlknur Kabasakal'a, bizi yalnız bırakmayan Nuray Uza ve tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de kadın-erkek eşitliğini önemseyen, vizyonu ile bize yol açan, çalışmalarımızda bize büyük destekler veren AYTO Başkanı Hakan Ülken ve yönetimine ediyorum" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim