• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Ayto Ve Ayesob’a Bağlı Fotoğrafçılar Korsana Hayır Dedi

Ayto Ve Ayesob’a Bağlı Fotoğrafçılar Korsana Hayır Dedi
Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AYESOB) fotoğrafçılık mesleğinden kayıtlı olan üyeler, ortak bir basın...

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ile Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (AYESOB) fotoğrafçılık mesleğinden kayıtlı olan üyeler, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek "Korsana Hayır" dedi.

Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ergün Evran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, AYTO'ya fotoğrafçılık sektöründen kayıtlı üyelerin dahil olduğu 18. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Dilek Aysın, 18. Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Yavaşoğlu, Aydın Esnaf Odaları Birliği Fotoğrafçılar Odası Başkanı Levent Türk ve AYTO ve Esnaf Odaları Birliği'ne kayıtlı fotoğrafçı üyeler katıldı.

Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ergün Evran yaptığı açılış konuşmasında, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'in Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Afyon programında olması nedeniyle katılamadığını belirterek selam ve sevgilerini iletti. AYTO Başkan Yardımcısı Evran, Ticaret Odalarının üyelerinin menfaatine uygun çalışmalar yaptığını ifade ederek "Biz de Aydın Ticaret Odası olarak üyelerimizin mesleklerinin genel menfaatine uygun olarak gelişmesi adına çalışmalar yaparız, meslek mensuplarının birbiri ile ve halk ile olan ilişkilerinde güveni ve dürüstlüğü hakim kılmak üzere disiplin ve dayanışmayı korumak için çalışmalar yaparız. Bu yetmez kamu bürokrasisinde baskı grubu rolünü oynarız, üyelerin menfaatlerini sağlaması anlamında lobi çalışmaları yaparız. 2013 yılında göreve geldiğimizde AYTO'yu üye odaklı ve ortak akıl ile yönetmeyi hedefledik. Biz daha önce Esnaf Odaları ile inşaatçı üyelerimizin, emlak sektöründeki üyelerimizin sektörel sorunları ile ilgili pek çok ortak çalışma yaptık. Bugün de fotoğrafçı üyelerimiz ile ortak akıl noktasında bir basın toplantısı düzenlemeyi planladık" dedi.

Aydın Ticaret Odası ve Esnaf Odaları Birliği'ne kayıtlı fotoğrafçılar adına konuşan Aydın Ticaret Odası Meclis Üyesi Dilek Aysın özellikle son 10 yıl içerisinde fotoğrafçılığın dijital ortama taşınmasıyla korsan fotoğrafçılığın yaygınlaştığını belirterek "Eline fotoğraf makinası alıp, üniversiteyi bitirip işsiz kalan, ya da bizim meslek dalımızı kendine payidar gören başka meslek dalları, meslek bilgisi ve herhangi bir resmi kuruma kaydı olmadan kaçak çalışanlar mesleğimizin kalitesini düşürerek bizlere verdikleri maddi zararın dışında müşterilerin gözünde de mesleğimizin ayaklar altına alınmasına sebep olmuşlardır. Daha önemlisi ise insanların mutlu günlerine, bugünleri kaydetmesi gereken bizler yerine daha düşük ücret isteyen, baştan savma iş yapıp, sonunda da yaptıkları hatalar nedeniyle bizleri de karalayan halk dilinde korsan olarak çalışan insanlar tarafından hem bizler hem de müşteriler zarar görmektedirler." diye konuşarak resmi kurumlardan destek istedi.

Aydın Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ergün Evran, AYTO ve Esnaf Odaları Birliği'ne kayıtlı fotoğrafçıların bu talebine karşılık Aydın Ticaret Odası olarak resmi kurumlar nezdinde görüşmeler yapılacağını korsan çalışanlar ile mücadele noktasında kurum olarak gerekenin yapılacağını ifade etti.

18. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Dilek Aysın ise önümüzdeki günlerde Aydın ilinde fotoğrafçılık mesleğini sürdüren herkes ile mesleki birlikteliğin sağlanması için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Ayto Ve Ayesob’a Bağlı Fotoğrafçılar Korsana Hayır Dedi

Ayto Ve Ayesob’a Bağlı Fotoğrafçılar Korsana Hayır Dedi

Ayto Ve Ayesob’a Bağlı Fotoğrafçılar Korsana Hayır Dedi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim