• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Ayto Üyeleri İçin Hollanda İle İşbirliği İmkanları Görüşüldü

Ayto Üyeleri İçin Hollanda İle İşbirliği İmkanları Görüşüldü
Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Hollanda heyetiyle AYTO üyeleri için işbirliği imkanlarını görüştü.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, Hollanda heyetiyle AYTO üyeleri için işbirliği imkanlarını görüştü.

Hollanda Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticari Müşaviri Jeroen Kelderhuis, Hollanda İş Destek Ofisi Baş Temsilcisi Faruk Uçar Hollanda Büyükelçiliği Tarım Müşavir Yardımcısı Uğur Işın, Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken'i makamında ziyaret etti. AYTO'da gerçekleşen ziyarette iki ülke arasındaki ortak yatırım imkanları ve sektörel işbirlikleri gündeme geldi.

Ziyarette Aydın Ticaret Odası'nın üye potansiyeli ve Aydın'ın ekonomik yapısı hakkında bilgi veren AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Aydın Ticaret Odası'nın 10 binin üzerinde üyesi bulunmaktadır. Bunun en az bin tanesi potansiyel olarak Hollanda ile ticaret yapmaya adaydır. Özellikle tarımsal alanda Hollanda dünyada 2. büyük tarım ürünleri ihracatçısı, üretip satıyorsunuz, bir de üretmeden sattıklarınız var, bu konuda işbirliği yapabiliriz." dedi.

KESME ÇİÇEK İHRACATINDA AYDIN'A KARGO TAŞIMACILIĞI ÇOK ÖNEMLİ

Aydın'ın 1. derecede verimli toprakları ile çok fazla ürün destinasyonuna sahip olduğunu kaydeden AYTO Başkanı Hakan Ülken, " Kesme çiçek üretiminde Antalya'dan en az 5 misli daha fazla üretim potansiyeline sahip olduğumuzu düşünüyorum. Bu konuda ortak bir çalışma yapabiliriz, potansiyel olarak üretebilecek üyeler ile Hollandalı çiçek alıcılarını bir araya getirelim." dedi.

Aydın'da aktif çalışan bir havaalanı olup olmadığını öğrenmek isteyen Hollanda Büyükelçiliği Ekonomik ve Ticari Müşaviri Jeroen KelderhuiS'e AYTO Başkanı Ülken "Kesme çiçek ihracatında kargo taşımacılığı çok önemli, Aydın'da mevcutta pilot eğitimi için kullanılan bir havaalanı bulunmakta, AYTO olarak Aydın'a neden havaalanı gerektiği konusunda geçtiğimiz hafta bir rapor yayınladık, 2017 - 2018 yıllarında Aydın'da havaalanının hem yolcu hem de kargo taşımacılığına açılacağı konusunda ümitliyim." diye konuştu.

TÜRKİYE'DE YABANCI YATIRIMCIYA SAĞLANAN AVANTAJLAR DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK

Türkiye'de yabancı yatırımcıya sağlanan avantajların Dünyanın hiçbir yerinde olmadığını, yatırım yapmak isteyen yabancıya her türlü desteğin Devlet tarafından sağlandığını, AYTO olarak da her türlü desteğin verileceğini belirten AYTO Başkanı Ülken, gelen heyetten ortak yatırım yapılabilecek sektörlerin belirlenmesini istedi. Ülken, " Siz alım - satım ve yatırım amaçlı sektörleri belirleyin, bizde belirlenen sektörlerdeki potansiyel üyeleri belirleyelim, nokta atışlar yapalım. Her iki tarafın menfaatine yol haritası belirleyelim" diye konuştu.

Ayto Üyeleri İçin Hollanda İle İşbirliği İmkanları Görüşüldü

Ayto Üyeleri İçin Hollanda İle İşbirliği İmkanları Görüşüldü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim