• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C

Ayto, Kuyumculuk Sektörünü Konuştu

Ayto, Kuyumculuk Sektörünü Konuştu
Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO) kamu ve özel sektör buluşmalarında kuyumculuk sektörü değerlendirildi.

Aydın Ticaret Odası'nın (AYTO) kamu ve özel sektör buluşmalarında kuyumculuk sektörü değerlendirildi.

Düzenlenen toplantıya İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Nazmi Yaman, Şube Müdürü Hüseyin Çakır, Aydın Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Öz ve Aydın Ticaret Odası Yönetim, Meclis ve Kuyumculuk sektöründen kayıtlı üyeleri katıldı.

Kuyumculuk sektörünün ele alındığı genişletilmiş istişare toplantısında açılış konuşmasını yapan AYTO Başkanı Hakan Ülken, kuyumculuk sektörünü Aydın ekonomisi ve Aydın Ticaret Odası'nın kalbi olarak nitelendirdi.

RAMAZAN PAŞA VE KUYUMCULAR AYDIN EKONOMİSİNİN KALBİ

Vücutta pek çok organın bulunduğunu, vücudu besleyen kan dolaşımını sağlayan organın kalp olduğunu ifade eden Başkan Ülken, " Bütün organlar çok kıymetli ama kalp çok değerli vücutta, Aydın ekonomisinin, Aydın ticaretinin ve Aydın Ticaret Odası'nın kalbi de Ramazanpaşa. Buradaki üyelerimiz içerisinde en yeni üye 5-10 yıllık üyedir diye tahmin ediyorum ve Aydın Ticaret Odası'nda ve diğer illerdeki birçok odada olduğu gibi üye sirkülasyonu hep var. Yeni şirketler açılır, bazılarının işleri iyi gitmez kapanır ama bizim kuyumcu esnafımız ve Ramazanpaşa esnafımız daha stabil, Aydın ekonomisine yön veren ve Aydın ekonomisinin can damarı olan bir alandır. Bugün de Ramazan Paşa esnafı diye tanımladığımız kuyumcular ayağındaki siz kıymetli üyelerimiz ile birlikteyiz, biz kalbimizle birlikte olmaktan mutluyuz" dedi.

Kuyumculuk sektörünün istişare kültürünü en iyi bilen sektör olduğunu belirten Başkan Ülken, "Birlikte bulunduğumuz hazirun, istişare kültürünü bilen en iyi hazirundur. Çünkü kuyumcularımızın geçmişten bugüne kendi içlerinde çok müthiş bir dayanışması vardır, senet gibi olmadan kendi içlerinde çok kıymetli materyalleri sadece söz ile teslim ederler, güvenliklerini birlikte sağlarlar, güvenlik konusunda birlikte hareket ederler, istişare kültürünün en zengin olduğu sektörlerden biri ile hem hal durumdayız" diye konuşarak bugüne kadar Aydın Ticaret Odası üyelerinin sektör sektör düzenlenen toplantılarla üyelerinin bir araya geldiğini ifade etti.

BİZİ ELEŞTİRİN Kİ KENDİMİZİ DÜZELTEBİLELİM

İstişare toplantılarında üyelerin kendi sorunlarını birebir konunun muhatabı olan kamu erklerine aktarma fırsatı bulduğunu vurgulayan Başkan Ülken, AYTO üyelerinin sorunların tespiti için istişare toplantılarından önce elektronik posta yolu ile anketlerle tespit edildiğini ifade etti. Başkan Ülken, "Az sonra tüm üyelerimiz ile yapmış olduğumuz toplantı formatına döneceğiz. Sizlerden gelen sorun ve çözüm önerilerini burada hazırladık, onları birlikte istişare ettikten sonra üyelerimize söz vereceğiz, Oda anlamında da bir şikayetiniz, veya bir eksikliğimiz varsa yapmış olduğumuz ne varsa o mikrofondan bize söyleyebilirsiniz. Söylenmesinden de çok mutlu oluruz kendimizi düzeltiriz" diyerek üyelerin kendilerini eleştirmesini istedi.

Karşılıklı görüş alış verişi şeklinde geçen toplantıda Aydın Kuyumcular Derneği Başkanı Alper Töz, Aydın Ticaret Odası'na kuyumculuk sektörünü bir araya getirmesi nedeniyle AYTO Başkanı Hakan Ülken ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Emniyet Müdürlüğü olarak Aydın Ticaret Odası üyelerinin her zaman yanlarında olduklarını belirtirken, Vergi Dairesi Başkanı Cemil Müsevitoğlu ise AYTO üyelerinin kendilerine bir telefon kadar yakın olduklarını 7/24 istedikleri zaman ulaşabileceklerini ifade etti.

Ayto, Kuyumculuk Sektörünü Konuştu

Ayto, Kuyumculuk Sektörünü Konuştu

Ayto, Kuyumculuk Sektörünü Konuştu

Ayto, Kuyumculuk Sektörünü Konuştu

Ayto, Kuyumculuk Sektörünü Konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim