• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ayto Kamu Ve Özel Sektör Buluşmalarının Üçüncüsü Gerçekleşti

Ayto Kamu Ve Özel Sektör Buluşmalarının Üçüncüsü Gerçekleşti
Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından düzenlenen kamu ve özel sektör buluşmalarının üçüncüsü gerçekleşti.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) tarafından düzenlenen kamu ve özel sektör buluşmalarının üçüncüsü gerçekleşti.

Otomotiv ve yedek parça sektöründen AYTO'ya kayıtlı üyeler ve kurum ve kuruluşların yetkilileri ile gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürlüğü'nden Bölge Trafik Şube Müdürü Çetin Çokyiğit, Trafik Tescil Şube Müdürü Ahmet Ali Gündoğdu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Mustafa Görgülü, Şube Müdürü Mahmut Baydar, Karayolları Genel Müdürlüğü 28. Şube Şefliği Şube Müdürü Mustafa Karadağ, Aydın Makine Mühendisleri Odası Başkanı Erol Küçüker, TSE İl Temsilcisi Mehmet Keleş katıldı.

AYTO Başkanı Hakan Ülken'in konuşması ile başlayan toplantıda, "Odalar Ne İşe Yarar? sorusunun Türkiye'nin gündeminde olan sorulardan biri olduğunu belirterek başladı. Başkan Ülken, " Yasal zaruret gereği ticari faaliyet içerisinde olan biri iseniz mutlaka ve mutlaka Türkiye'de meslek odalarından birine kayıt olmak zorundasınız, zorunlu olarak aidat ödüyorsunuz. Peki bu sadece Türkiye'de mi? İngiltere ve Amerika dışında hemen hemen her yerde sistem bu şekilde işliyor. Zorunlu olarak yapmış olduğunuz bir işin hayatın her alanında olduğu gibi gönüllü olarak yapılan işlerdekinin tezatı, zaruretinden kaynaklı olumsuz bir pozisyon oluşur. Hiçbir insan hiçbir şeyi zorunlu olarak yapmak istemez. Yaptığı zorunlu işlerden de pek keyif almaz. Sistem öyle diye bir oda üyelerinden gelen bütçeyi har vurup harman savurmalı mı? Amacına uygun olmayan her türlü faaliyetin içinde mi değerlendirmeli? Peki bu Oda ne için var? Burada hepimiz Aydın Ticaret Odası ailesinin birer ferdiyiz, birer üyesiyiz. Burada herkes Aydın Ticaret Odası'nın meslek komitelerinde, meclisinde, yönetim kurulunda yer alıp odayı yönetebilir." diyerek Aydın Ticaret Odası'nın 2013 - Mayıs'ından günümüze gelen yönetim anlayışından söz etti.

Oda yöneticiliğinin emanet bir görev olduğunu hatırlatan AYTO Başkanı Ülken, AYTO Yönetimi olarak bu emanetin bilincinde hareket ettiklerini belirterek "Bu emanetin bilincinde olarak bugüne kadar hep hareket ettik ve bu mantığın içerisinde üyesine hizmet etmeyen, üyesine dokunmayan hiçbir faaliyet içerisinde olmayacağımızın taahhüdünü verdik. " diye konuştu.

Otomotiv ve yedek parça sektöründen AYTO'ya kayıtlı üyelerin bu toplantıya katıldığını belirten AYTO Başkanı Ülken, toplantıya katılan kurum amirlerine ve AYTO üyelerine teşekkür ederek "Kurum amirlerimiz Aydın'ın ekonomisine değer veriyorlar, ticaret odası üyelerine değer veriyorlar ki bugün mesaiden sonra o yorgunluklarına rağmen bizlerin yanına geldiler. Sizlerde sektörünüze ve mesleğinize sahip çıkıyorsunuz ki buradasınız. Burada olmamızın temel sebebi sektörümüzün problemlerini tespit etmek, bugüne kadar yapılan çözümleri sizlere ifade etmek, çözülemeyenlerin neden çözülemediğini anlatmak ve bundan sonrası ile ilgili de çözüm önerilerini ortaya koymak, zamanı efektif kullanabilmek adına sizlere daha önce elektronik posta yolu ile anketler gönderildi. Bugün burada bizleri şereflendiren kamu kurumları ile ilgili yaşadığınız problemler ve çözüm önerilerini belirtebilmeniz adına. Bunları biraz sonra tek tek konuşacağız. Soru cevap şeklinde isteyenler direk konunun muhataplarına sorunlarını, çözüm önerilerini iletecekler." dedi.

AYTO Başkanı Hakan Ülken'in açılış konuşmasının ardından, AYTO üyelerinin sorunlara yönelik elektronik posta yolu ile tespit edilen sorunları ve çözümleri, kurumların toplantıya katılan yetkilileri tarafından cevaplandırıldı.

Başkan Ülken, sorunların değerlendirilmesine yönelik yaptığı konuşmada "Tespit edilen sorunlar içerisinde genel idareden kaynaklanan, yerel idareden kaynaklanan ve yorum farkından kaynaklanan 3 kategoride sorun olduğunu gördük, bu sorunlar ile ilgili gerekli kayıtlarımızı aldık, toplantının sonucuna ilişkin raporumuzu en kısa sürede üyelerimize ve yetkili mercilere göndereceğiz" diye sözlerini tamamladı.

Ayto Kamu Ve Özel Sektör Buluşmalarının Üçüncüsü Gerçekleşti

Ayto Kamu Ve Özel Sektör Buluşmalarının Üçüncüsü Gerçekleşti

Ayto Kamu Ve Özel Sektör Buluşmalarının Üçüncüsü Gerçekleşti

Ayto Kamu Ve Özel Sektör Buluşmalarının Üçüncüsü Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim