• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Ayto, Kamu Ve Özel Sektör Buluşmaları Devam Ediyor

Ayto, Kamu Ve Özel Sektör Buluşmaları Devam Ediyor
Aydın Ticaret Odası (AYTO) kamu ve özel sektör buluşmaları devam ediyor.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) kamu ve özel sektör buluşmaları devam ediyor. Aydın Ticaret Odası bu hafta 14. Meslek Komitesi üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıya Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'nden Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Adana, Bölge Trafik Şube Müdürü Çetin Çokyiğit, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Turizm Danışma Müdürü Ahmet Demir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Kanıtürk, Aydın Sosyal Güvenlik Efeler Müdürü Aydın Nasuhbeyoğlu ve Aydın Ticaret Odası üyeleri katıldı.

14. Meslek Komitesi üyelerinin katıldığı toplantıda Aydın Ticaret Odası'na seyahat acenteliği, kargo ve kurye işletmeleri, yük taşımacılığı, yolcu taşımacılığı, personel, okul servisleri ve otopark işletmeciliğinden kayıtlı üyeler yer aldı.

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken'in konuşmasına her hafta farklı meslek gruplarında kamu ve özel sektör buluşmalarının gerçekleştiğini belirterek başladı. Başkan Ülken, " AYTO tarihinde bugüne kadar yapılmamış olan üyeler ile birlikte bir araya gelip genişletilmiş komite çalışmalarını değerlendirip sektörü analiz etmek, sektörün sorunlarını kamu temsilcileri ile bir araya getirmek için toplandık. Bugüne kadar inşaat müteahhitleri, medikalcılar, dershaneler, kreşler, özel okullar, özel hastaneler, kozmetik firmaları, otomotiv, otomotiv yan sanayi ve akaryakıt sektörlerini topladık. Toplam 3 tane buna benzer genişletilmiş komite toplantılarımızı yaptık. Bugün 4. kamu özel sektör buluşmaları toplantımızı yapıyoruz" dedi.

SEKTÖREL SORUNLAR İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILDI

Aydın Ticaret Odası tarafından üyelerin sektörlerine ait sorunları tespit edebilmek adına üyelere anketler gönderildiğini, gelen yanıtların ilgili kurum müdürlerine iletildiğini belirten AYTO Başkanı Hakan Ülken, toplantıda da üyeler tarafından her türlü sorunun dile getirebileceğini, kurum müdürlerinin bu talepleri ilgili bakanlıklara ileteceğini Aydın Ticaret Odası olarak da TOBB nezdinde gerekli girişimler ile yetkili makamlara iletileceğini sözlerine ekledi.

Odaların baskı grubu rolü oynadığını ifade eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Odaların ne bütçesi ne de kanunu kanun çıkarmaya, yönetmelik değiştirmeye ve her türlü problemi net bir şekilde çözmeye yeterli ve yetkili değildir. Odaların asli görevi bu problemleri tespit edip bu problemlerin çözümüne yönelik hamle yapmaktır. Bugün de bunu yapıyoruz, her şeyi çözebilir miyiz mümkün değil her türlü sorunu bir cumhurbaşkanı dahi kendi başına çözemez ki biz icra organı değiliz, biz örgütlü yapıyız." dedi.

Bugüne kadar yapılan sektörel toplantılar ile ilgili konuşan AYTO Başkanı Hakan Ülken, toplantılardan sonra sonuç raporlarının üyelere gönderildiğini, çıkan sonuçlar doğrultusunda da çalışmalar yapıldığını söyledi.

AYDIN ARKEOLOJİ MÜZESİ'NİN TANITIMINDA AYTO'YA TEŞEKKÜR ETTİ

Aydın Ticaret Odası ile birlikte çalışmalar yapmaktan memnun olduğunu belirterek sözlerine başlayan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın'da Adnan Menderes Müzesi Projesinin onaylandığını etnoğrafya müzesi olacağını, 2016 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Aydın Arkeoloji Müzesi'nin 2015 yılında Avrupa'da Aydın'ı temsil ettiğini ifade eden Aktakka, "Aydın Arkeoloji Müzesi'nin tanıtımında Aydın Ticaret Odası'na katkıları nedeniyle teşekkür ediyorum. Böyle değerli bir müzemiz var. Ama önce biz tanıyalım, ben herkesin Aydın Arkeoloji Müzesi'ni herkesin görmesini istiyorum. Türkiye'nin en güzel müzelerinden birisi Aydın'da önce biz kendimiz tanıyalım ve görelim. Bunun dışında Aydın Ticaret Odası'nın ve odalarımızın desteği ile yapacak olduğumuz işler var. Tralles Antik Kenti kazıları mesafe aldı, çevre düzenlemesi projesi onaylandı, aydınlatmasına başlıyoruz, bunları yaparken desteklere ihtiyaç olacak. Aydın turizmi ve kültürü ile ilgili çalışmalarda sizlerle beraber olmak istiyoruz." dedi.

Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Efeler Müdürü Aydın Nasuhbeyoğlu, AYTO üyelerinin asgari ücretin ve Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin artışı ile ilgili sorunlarını yanıtlandırdı. Asgari Ücret artışından yakınan üyelerin sorularını yanıtlayan Nasuhbeyoğlu, asgari ücret artışı ile ilgili işçi sendikaları, işverenler, hükümet bu konu ile ilgili çalışma yaptığını, bu konuda bizim herhangi bir yetkilerinin bulunmadığı söyledi. Sosyal Güvenlik Kurumu primlerin yüksekliği nedeniyle gelen soruya ise Nasuhbeyoğlu 5510 sayılı kanunda asgari ücret oranının kıstas alındığını bu sebeple asgari ücretin yükselmesi ile prim oranının artış gösterdiğini söyledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Osman Adana ise kargo firmalarının hizmet saatlerinde özellikle ticaretin merkezi durumunda olan Adnan Menderes Bulvarı, Ramazan Paşa Bulvarı ve Gazi Bulvarı'nda park yasağı ile ilgili cezai işlem uygulamalarına karşılık Aydın ilinin büyük şehir olması nedeniyle ildeki İl Trafik Komisyonu'nun kaldırıldığını Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Ulaşım Koordinasyon Merkezi bünyesinde alınan kararlar ile çalışma yapıldığını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Razamazan Kanıtürk ise turizm seyahat acentelerinin Aydın il genelinde okul gezilerinin sadece Mayıs ayında ve hafta sonlarında müsaade edilmesinin trafik, konaklama ve yoğunluk açısından sıkıntı yarattığı ile ilgili konunun tekrar değerlendirilmesi konusunda gerekli görüşmelerin yapılacağını kaydetti.

Toplantının sonunda AYTO Başkanı Hakan Ülken, üyelerden akıllı telefonlarda uygulanılan AYTO uygulamasını kullanmalarını istedi. Başkan Ülken, her türlü yasal mevzuat, toplantı, etkinlik ve ihale duyurularının anlık olarak bildirildiğini söyledi. Aydın Ticaret Odası üyelerinin kamu müdürleri ile karşılıklı soru ve cevapları ile geçen toplantıda üyeler sorunlarını iletebilecekleri bir ortam oluşturması nedeniyle memnun ayrıldılar.

Ayto, Kamu Ve Özel Sektör Buluşmaları Devam Ediyor

Ayto, Kamu Ve Özel Sektör Buluşmaları Devam Ediyor

Ayto, Kamu Ve Özel Sektör Buluşmaları Devam Ediyor

Ayto, Kamu Ve Özel Sektör Buluşmaları Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim