• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Ayto Girişimcilik Atağını Sürdürüyor

Ayto Girişimcilik Atağını Sürdürüyor
Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve İŞKUR İL Müdürlüğü ile düzenlediği KOSGEB destekli 300 kişilik Temel Girişimcilik Kursu'nu bitirenlere sertifikaları...

Aydın Ticaret Odası (AYTO) ve İŞKUR İL Müdürlüğü ile düzenlediği KOSGEB destekli 300 kişilik Temel Girişimcilik Kursu'nu bitirenlere sertifikaları düzenlenen tören ile takdim edildi. AYTO ve İŞKUR Temel Girişimcilik Kursları ile ile ilgili protokolünü yeniledi. AYTO ve İŞKUR 2016 yılında 500 girişimci yetiştirecek.

Aydın SMMMO Toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, ülkemizdeki işsizlik oranının yüzde 10.3 olduğunu TR - 32 Bölgesi olarak adlandırılan Aydın - Denizli ve Muğla bölgesinde bu oranın yüzde 7.2 olduğunu ifade etti.

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin ortak sorununun işsizlik ve istihdam olduğuna dikkat çeken Terzi, ülkemizin kalkınması ve KOBİ'lerle kalkınması için girişimcilere ihtiyaç olduğunu belirterek "Devletimizin yüzde 5 işsizlik hedefine ulaşması, 500 milyarlık ihracat hedefinin gerçekleşmesi, GSMH'nın hedeflenen düzeye çıkması, turizmde ziyaret edilen ilk 5 ülke içine girmesi, sanayileşme hamlelerinin istenilen düzeye çıkması siz değerli girişimcilerin inanç ve azmiyle olacaktır. Kendinizi lütfen bu inancı ve azmi hissetmeniz gerekiyor" diye konuştu.

Sözlerine birlikte iş yapma kültürü ve birlikte iş yapmanın önemine değinerek başlayan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken de, birlikte iş yapabilmek için ortaklık kültürünün olması gerektiğini belirtti. Aydın Ticaret Odası'na yeni hizmet binası kazandırılması noktasında Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ın desteklerinden söz eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, "Aydın Ticaret Odası'na çok müthiş, üye dostu hizmet binası kazandırmaya yönelik son faaliyetimiz olan AYTER arazisinin Odaya tahsisi ile ilgili olarak öncelikle Sayın Valimizin bizim yanımızda bulunduğu alan dışında geldiği günden bu yana Aydın'a koyduğu katkıyı ve mütevaziliği, Aydın'a verdiği kıymet ve değeri yadsınamaz. Bir at bir tay doğurur, bir tavuk yumurta yumurtlar, tavuk yumurtayı yumurtlarken bütün köyü bütün mahalleyi sesiyle ayağa kaldırır ama at tayını doğururken gözünden sadece bir damla yaş akıtıp tayını gururla öper. Teşbihte hata olmasın Sayın Valimiz Aydın'a çok büyük katkılar koyan çok kıymetli bir valimiz. Biz kendisinden razıyız Allah'ta ondan razı olsun" dedi.

ÜLKEN, HAYALİNDEKİ AYDIN'I ANLATTI

Konuşmasında hayal ettiği Aydın'dan söz eden AYTO Başkanı Hakan Ülken, Aydın'ın ve ülkemizin en önemli zenginliğinin girişimci ruhu olduğunu ifade ederek "Ben bir Aydın hayal ediyorum, sadece İstanbul ve Ankara'ya günde iki sefer yapmış bir uçak dolusu insan değil, Avrupa'ya ve uluslararası uçuş yapılan yine yurt dışından da buraya uluslararası uçuşların yapılabildiği bir havaalanı, o havaalanından inen insanların yatak kapasitelerinin yetmediği ve otel yatırımlarının iyice arttığı, iş adamlarının, sanayicilerin, ihracatçıların, ithalatçıların gelip gittiği, dünyanın en münbit toprakları olan Cenab-ı Allah'ın en güzel diye yarattığından %100 emin olduğum bu il de anamın, babamın, atalarımın tüm genetiğimin bu ilden geldiği bu şehirde ve bu topraklarda olamayacak hiçbir şey yok emin olun. Ülke açısından baktığınızda biz petrol zengini bir ülke değiliz, bizim doğal kaynaklarımız çok yok, altın rezervlerimiz yok ama biz de çok müthiş bir girişimcilik ruhu var. Hayalini kurduğumuz Aydın'ın gerçekleşmesi için girişimcilik şart sizler, şartsınız, bizler şartız hep birlikte kurumlar arası ve toplumla birlikte girişimciyle, yatırımcıyla, çalışanla, çalışanın alın teri ile emeği ile birlikte biz bu Aydın hayalini gerçekleştirmek için elimizden gelen ne varsa oda çaba sarf etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

2015 yılında sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarının belge dağıtım töreninin ardından 2016 yılı için 500 kişilik Temel Girişimcilik Eğitim protokolü imzalandı.

Ayto Girişimcilik Atağını Sürdürüyor

Ayto Girişimcilik Atağını Sürdürüyor

Ayto Girişimcilik Atağını Sürdürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim