• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

AYTO Başkanı Ülken: İncirden elinizi çekin

AYTO Başkanı Ülken: İncirden elinizi çekin
Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, incir hakkında yapılan kötü yorumların Aydın'ın marka ürünü incire ve Aydın'a büyük zarar verdiğini...

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, incir hakkında yapılan kötü yorumların Aydın'ın marka ürünü incire ve Aydın'a büyük zarar verdiğini söyledi. En son Canan Karatay'ın Nazilli ilçesinde katıldığı bir programda incirin fazlası öldürebilir açıklamasını eleştiren AYTO Başkanı Hakan Ülken, "İncirden elinizi çekin." dedi.

Aydın'da jeotermalin zararları anlatılırken incirin ön planda tutulmasını eleştiren AYTO Başkanı, incirin şov malzemesi haline getirildiğini söyledi. Canan Karatay'ın fazla incir öldürür açıklamasını "Her gün 2 adet kuru incir her şeye iyi gelir" diyerek cevap veren AYTO Başkanı Hakan Ülken, önceki hafta AYTESKON'da yaptığı açıklamada da jeotermalin zararlarının incir üzerinden yürütülmesini de eleştirmişti.

Bu tür açıklamaların Aydın'ın marka ürünü incire büyük zararlar verdiğini ifade eden Ülken, şunları kaydetti: "İncirden elinizi ve dilinizi çekin. Yaptığı açıklamalar bilim çevreleri tarafından tartışılan Canan Karatay'ın bir ilçemizde misafir edildiği bir ortamda incirin fazlası öldürebilir açıklamasını şiddetle kınıyoruz. Son dönemlerde sırf jeotermal konusunu gündeme getirmek için yine incir gündem oluşturma ve şov malzemesi haline getirilmiştir. Faydaları saymakla bitmeyen Aydın'ın sembolü ve Avrupa Birliği tescili Aydın Ticaret Odası'na ait olan kutsal meyvenin bu şekilde karalanmasına Aydın Ticaret Odası olarak yeter diyoruz."

İncirin enerji kaynağı olduğunu ve faydalarının saymakla bitmeyeceğini ifade eden Hakan Ülken, "Üreticisinden, müstahsiline, tüccarına ve ihracatçısına kadar Aydın ekonomisinin ana damarlarından biri olan Aydın İncirinin bilimsel veriler ışığında hiçbir zararı olmadığı gibi faydaları, nezle ve bronşite faydalıdır. Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önleyerek, hastalıklara karşı direnci arttırır. Düzenli incir tüketimi kolon ve çeşitli bağırsak hastalıklarına karşı koruyucudur, sağlıklı bir bağırsak fonksiyonu sağlar. İncir Omega-3 ve Omega-6 esansiyel yağ asitleri açısından zengin bir meyvedir. Bu nedenle incir yemek kalp hastalıkları engellemede çok büyük fayda sağlar. İncir kalbin normal işlemesine yardımcı olur. Düşük sodyum, son derece yüksek potasyum ve magnezyum sayesinde kan basıncını düşürür. Taze incir yüzde 80 kadar su içerir, beyin için uyarıcı ve enerji kaynağıdır. İçerdiği güçlü antioksidan ve enzimler sayesinde cilt yaşlanmasını yavaşlatır. Ayrıca çatlamış dudakları ve erken kırışıklıkları önlemeye yardımcı olur. Düzenli İncir tüketimi hafif müshil etkisi, kabızlık ve hemoroit gibi bağırsak sorunlarının tedavisinde yardımcı olur. Her gün 2 adet kuru incir her şeye iyi gelir." diyerek sözlerini tamamladı.

Cihan

AYTO Başkanı Ülken: İncirden elinizi çekin

AYTO Başkanı Ülken: İncirden elinizi çekin

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim