• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 16 °C

AYTO Başkanı Ülken, AY-SİAD’a konuk oldu

AYTO Başkanı Ülken, AY-SİAD’a konuk oldu
Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (AY-SİAD) "Aydın Ekonomisini...

Aydın Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken, Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (AY-SİAD) "Aydın Ekonomisini Uçurmak" konulu toplantısına konuk oldu.

AY-SİAD'ın yeni üyelerine rozet takılması ile başlayan toplantıda, AYTO Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Ülken'e 100. Üye olarak Dernek Başkanı Özen Gündüz tarafından rozet takıldı. Toplantıda ayrıca yeni üye olan Cengiz Mutlu, Deniz Uysal, Aziz Adıgüzel, Ümit Kundakçı ve Emre Metin'in üyelik rozetleri takdim edildi.

Gündüz'den Birlik Beraberlik Mesajı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Özen Gündüz, AYTO Başkanı Ülken'e Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği için tebrik ederek Aydın'ı ulusal ve uluslararası alanlarda başarılı temsili nedeniyle teşekkür etti.

Gündüz, 20 aylık bir dernek olan Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin faaliyetlerinden kısaca söz ederek Dernek üyeleri ile her ay düzenli olarak bir araya geldiklerini, Derneğin giderek daha da güçlendiğini belirtti. Derneğin faaliyetlerinden söz eden Gündüz, Aydın Ticaret Odası'nın çalışmalarını yakından takip ettiklerini, genel seçimler öncesinde AYTO'nun "AYTO İstiyor" sloganı ile istediği taleplerine destek verdiklerini ifade ederek " Maalesef siyasetçilerimiz seçim dönemlerindeki vaatlerini yerine getirmemekteler. Bizler kamuoyu olarak bu taleplerin takipçisiyiz. Aydın Ticaret Odası'nın Aydın Çıldır Havaalanı ile ilgili çalışmalarını da yakından takip ettik, tekrar Derneğimizde gündeme getirelim istedik. Aydın'a bir şeyler kazandırılması noktasında biz Dernek olarak var gücümüzle Aydın Ticaret Odası'nın yanındayız. Aydın için yapılacak her olumlu adımda birlikte hareket etmeye hazırız."dedi.

Ana Hedefimiz Aydın Ekonomisini Uçurmak

Aydın Yönetici Sanayici ve İş Adamları Derneği'ne konuk olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Ülken, "AYTO Uçuruyor derken Aydın Çıldır Havaalanını isterken ve Aydın için her şeyi istemeye devam ederken her seferinde ifade ettiğimiz bir konu var bizim kastımız sadece uçmak, üyelerimizi uçağa bindirip bir noktandan başka bir noktaya götürmek değil, ana hedefimiz Aydın Ekonomisini Uçurmak. Biz, Aydın ekonomisini uçurmak zorundayız, eğer biz Aydın ekonomisini uçurmazsak Aydın ekonomisi gün geçtikçe daha gerilere gidecek. Bunu görmezsek, bunu tespit edip bununla ilgili teşhisi, tanıyı ve tedaviyi ortaya koymazsak memleketimizin ikliminden, kazanımlarından, incirinden, zeytininden, zeytinyağından, kestanesinden yetinerek hayatımızı sürdürürsek inanın bir 10 yıl sonra müstemleke bir devlet gibi müstemleke bir il haline geleceğiz. Kral Çıplak. Aydın ekonomik anlamda bir atılım yapmak mecburiyetinde bu potansiyel ve bu hak Aydında bizlerde aklınıza gelebilecek milyarlarca kat ötesinde mevcut eğer biz bu potansiyeli kinetiğe dönüştüremezsek eğer biz bu mücadeleyi verip Aydın'ı hak ettiği noktaya getiremezsek, çocuklarımız yarın bizim yakamıza yapışacaklar ve sonuna kadar da haklı olacaklardır."dedi.

Aydın'da Her Şey Var

Aydın'da herkesin potansiyelinin ve kabiliyetlerinin farkında olmasını isteyen Başkan Ülken, "Bu potansiyel ve kabiliyetlerimizi önce kendimiz, sonra ailemiz, sonra ilimiz, ülkemiz ve dünya insanlığı için sonuna kadar kullanmak zorundayız. Sonuna kadar çalışmamız ve şunu da iyi bilmemiz lazım Aydın'da her şey var, Aydın'da olmayan tek şey kolektif çalışma bilinci, birlikte hareket etme, ortak aklı öne koyup yumruğu bir yere vurmayı başaramıyoruz. Eğer ortak akla ve birlikte hareket etme bilincine aykırı davranmak isteyen kurum, kuruluş ve erk varsa buyursun tek başına hareket etsin. Biz birlikte hareket etmek zorundayız. Adam gibi de çalışmak zorundayız. "diye konuştu.

Aydın Ticaret Odası tarafından hazırlanan Aydın Çıldır Havaalanı hakkında konuşan Başkan Ülken, 1956 yılında, Mustafa Çıldır'ın devlete havaalanı yapılması ile sürecin başladığını belirterek süreç hakkında bilgi verdi. Başkan Ülken Aydın Çıldır Havaalanı'nın gerekliliği için bir rapor hazırlandığını ifade ederek Aydın'da havalimanına karşıt iki görüş olduğunu bunun İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na yakınlığı ve Aydın'ın yolcu trafiğinin havalimanı için yeterli olmayacağı şeklinde olduğunu, Raporun Devletin resmi rakamları ile hazırlanarak karşıt görüşlere cevap verir nitelikte olduğunu kaydetti.

Başkan Ülken, Aydın Ticaret Odası'nın faaliyetleri hakkında da kısaca bilgi vererek konuşmasını sonlandırdı.

AYTO Başkanı Ülken, AY-SİAD’a konuk oldu

AYTO Başkanı Ülken, AY-SİAD’a konuk oldu

AYTO Başkanı Ülken, AY-SİAD’a konuk oldu

AYTO Başkanı Ülken, AY-SİAD’a konuk oldu

AYTO Başkanı Ülken, AY-SİAD’a konuk oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim