• BIST 9524.59
  • Altın 2492.517
  • Dolar 32.5097
  • Euro 34.7184
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Aytaç Kara: Ailem ve fakir arkadaşlarım için futbol oynuyorum

Aytaç Kara: Ailem ve fakir arkadaşlarım için futbol oynuyorum
Trabzonsporlu futbolcu Aytaç Kara, ailesi ve çevresindeki fakir arkadaşlarına yardım etmek için futbol oynadığını belirtti.

Trabzonsporlu futbolcu Aytaç Kara, ailesi ve çevresindeki fakir arkadaşlarına yardım etmek için futbol oynadığını belirtti. Aytaç, "benim hayatım" dediği Trabzonspor'da lig şampiyonluğu yaşamayı hedefliyor.

Altay ve Eskişehirspor'da gösterdiği performans ile 2014-2015 sezonunun devre arasında Eskişehirspor'dan transfer edilen Aytaç Kara, bordo mavili formayı giymeye başladıktan kısa bir süre sonra geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonu kapatmıştı. Bu sezonun başlarında fazla forma şansı bulamayan 22 yaşındaki orta saha oyuncusu, Sadi Tekelioğlu'nun göreve gelmesinin ardından gösterdiği performansla dikkat çekmeye başladı.

Genç futbolcu, Trabzonspor Dergisi'nin bu ayki sayısına verdiği röportajda, futbola başladığında ufak tefek bir oyuncu olduğunu ve altyapıda Musa Çağıran ile birlikte oynadığını belirtti. O dönemde çabuk ve hızlı olduğu için sağ ve sol açıkta görev yapmaya başladığını anlatan Aykaç, "B Genç düzeyine çıktığımda ise boyum da biraz uzadı ve hücuma dönük orta saha olarak görev aldım. Fiziğim gelişip, boyum uzayınca koordinasyon problemlerim oldu. Bu nedenle, Ercan Hoca beni Altay'da A Takımı'ndaki başlangıcımdan itibaren hep ön libero olarak kullandı. O günden beri ön libero oynuyorum." dedi.

Altay Yıldız Takımı ile Türkiye şampiyonluğu, Eskişehirspor ile Türkiye Kupası finali başarılarına sahip olan genç futbolcu, hedefleriyle ilgili şunları söyledi: "Bundan sonraki hedefim lig şampiyonluğu yaşamak. Buna ek olarak Millî Takım'da düzenli olarak forma giymeyi de söyleyebilirim."

"AİLEM İÇİN FUTBOL OYUYORUM"

Oyuncuların çoğunun futbolu kendileri için oynadığını ifade eden Aytaç Kara, "Ben ise ailem için futbol oynuyorum. Çünkü o zamanın şartlarında annemin Altay'a transfer olduğumda yüzüğünü bozdurup bana krampon aldığını biliyorum. Babam bana gelecek sağlayabilmek için sürekli çalıştı. Gelip maçımı izleyecek zamanı bile olmadı. Onlara ve çevremdeki fakir arkadaşlarıma yardım etmek için futbol oynuyorum. Bu düşünce, futbol oynarken bana güç veriyor. Futbol hayatımın sonuna kadar bu böyle devam edecek." diye konuştu.

Eskişehirspor'a transferi sonrası kazandığı parayla ailesine İzmir'de bir ev alarak bu hayalini gerçekleştirdiğini anlatan Aytaç, para ve tanınırlığı arttıktan sonra da kendisinde değişen hiçbir şeyin olmadığını kaydetti.

"TRABZONSPOR BENİM HAYATIM"

Trabzonspor'a ilk transferinin Altay'da oynarken gündeme geldiği bilgisini veren Aytaç, o dönem anlaştıklarını fakat Altay Başkanı kaynaklı bir sebepten dolayı arada pürüz çıktığı için Trabzonspor'un transferden vazgeçtiğini açıkladı. Eskişehirspor'a kendisini Ersun Yanal'ın transfer ettiğini hatırlatan başarılı futbolcu, şöyle devam etti:

"Beni millî takımlardan tanıyordu. Eskişehirspor'daki performansım sonrası yine Ersun hoca döneminde Trabzonspor'a transfer oldum. Eskiden beri Trabzonspor'a sempatim vardı. Burası olumlu anlamda farklı bir şehir ve farklı bir takım. Herkes Trabzonspor'un farkını biliyor. Trabzonspor'a gelmeden önce futbolculuğumdaki en kötü sakatlığımı yaşadım. Burada ise tam formuma kavuştum derken yine ciddi bir sakatlık oldu. Uzun süre takımdan ayrı kaldım. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak kötü bir dönem geçirdim ama yılmadım. Tekrar formuma kavuştum."

Geliştirmesi gereken bazı yönlerinin olduğuna da işaret eden genç futbolcu, tüm özelliklerini en iyi seviyeye getirmeye gayret ettiğini dile getirdi.

Aytaç Kara, "Trabzonspor benim hayatım. Benim küçük yaştan itibaren çok fazla Trabzonlu arkadaşım oldu. Hepsini çok severim. Şansıma hiçbir Trabzonluyla kötü anım olmadı. Şehir ise sevimli, zaten benim öyle takıntılarım olmaz. Her yere, her ortama uyum sağlayabilirim." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Aytaç Kara: Ailem ve fakir arkadaşlarım için futbol oynuyorum

Aytaç Kara: Ailem ve fakir arkadaşlarım için futbol oynuyorum

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim