• BIST 9517.4
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C

Ayso, İran İş Geliştirme Toplantısına Katıldı

Ayso, İran İş Geliştirme Toplantısına Katıldı
Aydın Sanayi Odası Yönetimi (AYSO), Menemen Ticaret Odası'nda düzenlenen "İran İş Geliştirme" toplantısına katıldı.

Aydın Sanayi Odası Yönetimi (AYSO), Menemen Ticaret Odası'nda düzenlenen "İran İş Geliştirme" toplantısına katıldı.

Toplantıda AYSO heyetini, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Fahlioğulları, Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Yılmaz, AYSO Üyesi Aydın IŞIK, Kıvaç Işık, Sinan Aydın ve Genel Sekreter Kerem Öden katıldı.

Toplantıya, İran İslam Cumhuriyeti Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom ile dört kişilik bir heyet katıldı. Toplantıda iş alanları, İran ile Türkiye arasında planlanan ticari faaliyetler geniş bir şekilde ele alındı.

Toplantı açılış konuşmalarında; AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin, AYSO Heyeti ile İran Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom ve ekibi ile Menemen Ticaret Odası çatısı altında buluşmamızı sağlamalarından dolayı Ticaret Odası Yönetimine teşekkür etti.

Menemen Ticaret Odası" nın İran" a üyeleriyle birlikte gerçekleştirdiği başarılı organizasyonlar bizim de dikkatimizi çekti ve bu fırsatı daha da geliştirmek ve üyelerimize İran pazarını tanıtmak, karşılıklı ihracat ve yatırım yapılabilecek İranlı iş adamları ve sanayicileri bir araya gelebileceğimiz organizasyon planladıklarını ifade eden Şahin, " Geçen dönem içerisinde İran pazarının ilimiz üretim sektörü açısından zayıf ve güçlü yanlarını araştırdık. İlimizin tarıma dayalı sanayisinin önemli bir gücü var, bu konuda ihracatçı ve yatırım yapabilecek girişimci üyelerimizin çok geç kalmadan İran" da faaliyet göstermeleri için hazırlıklar yapıyoruz. Bu konuda İran Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom, AYSO olarak bizlere yol gösterirse, Mayıs ayı sonu veya Haziran ayı ilk haftası gibi üyelerimiz ile birlikte İran" a, fuar ziyaretinin de olduğu bir iş seyahati planlıyoruz." dedi.

Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Mart ayı başında gerçekleştirdiği ziyaretin olumlu yankı uyandırdığını söyleyerek, "Türkiye ile İran arasında ticari açıdan yeni bir dönem başlıyor" dedi.

Zadboom,"İran'a karşı uygulanan ambargonun kalkmasıyla birlikte birçok batılı ülke ülkemize yatırım yapmak için geldi ve gelmeye devam ediyor. Ancak biz ambargo sırasında da Türkiye ile hep beraberdik ve Türkiye bizim yanımızdaydı. İran adına gerçekleştirilen müzakereler sonucunda bu destek İran'ın iktisadi gelişmesi için artı puan getirdi. Bu sebepten dolayı ülke olarak Türkiye'ye teşekkür ederiz."

Türkiye ile ticari ilişkilerin devam edeceğini anlatan Hamıd Zadboom, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim burada amacımız yasal altyapıyı oluşturmak ve ticari yatırımlara olanak sağlamaktır. Yani bize düşen görev asfaltı hazırlamak özel sektöre yol açmaktır. Bundan sonra iki ülke arasında elde olmadan söylenen, "Yapamıyoruz sorun çıkıyor" gibi söylemler olmayacak, bunun üstüne iki ülke bazı faaliyetler başlattı ortak yatırım, ortak üretim öncelikli amaç haline geldi. Ayrıca Türkiye-İran arasında endüstriyel çalışmalar gerçekleştirecek kentlerin ve bölgelerin kurulması ortaklaşa bir düzen içerisinde yürütmeliyiz. 2015 yılında karşılıklı ekonominin 10 milyar doların altına düştüğünü; 2016 yılı için 30 milyar doları hedeflemeliyiz. Zor bir hedef değil, çünkü 2009" da 20 milyar dolar ticaret hacmimiz vardı. Türkiye-İran arasında ticarette bir haftadır TL olarak ödeme yapılması ve akreditifin açılması mümkün hale gelmiştir " dedi.

Aydın Sanayi Odası üyelerine yönelik, 30 Mayıs -2 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak 23. İran Uluslararası Tarım, Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı" nı ve Tahran bölgesinde bulunan önemli tarım ürünleri işleme ve gıda üretimi yapan işletmelerin ziyaret edilmesini kapsayan bir program hazırlanmasında yardımcı olacaklarını ve destek vereceklerini ifade eden Zadboom, "Katılımcı üyelerinin sektörel olarak listesini bize gönderdiğiniz taktirde program için memnuniyetle destek veririz." dedi.

AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, yardım ve desteklerinden dolayı İran Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom" a teşekkür etti. "Karşılıklı işbirliği için Aydın" a İran" lı yatırımcı ve sanayicileri de bekliyoruz." Dedi.

Ayso, İran İş Geliştirme Toplantısına Katıldı

Ayso, İran İş Geliştirme Toplantısına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim