• BIST 9524.59
  • Altın 2497.973
  • Dolar 32.5765
  • Euro 34.7022
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Ayso, Eski Bakan Yardımcısı Yıldırım’ı Konuk Etti

Ayso, Eski Bakan Yardımcısı Yıldırım’ı Konuk Etti
Aydın Sanayi Odası'na (AYSO) konuk olan Ekonomi eski Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, AYSO üyelerine Türkiye ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

Aydın Sanayi Odası'na (AYSO) konuk olan Ekonomi eski Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, AYSO üyelerine Türkiye ekonomisi hakkında bilgiler verdi.

AYSO Mart ayı olan meclis toplantısı, oda binasında yapıldı. YSO Meclis Başkanvekili Mustafa Çılızoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıya Ekonomi eski Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın konuk olarak katıldı. Toplantıda AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, AYSO ve Aydın Ticaret Borsası meclis ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Toplantının açılışında konuşan AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, konuşmasına son dönemde yaşanan terör olaylarını kınayarak başladı. "Terörü kınamıyorum, lanetliyorum" diyen Şahin, Aydın Gıda Serbest Bölgesi konusunda Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, il genelinde bulunan 9 oda ve borsaların yönetimlerine ile 7 OSB yönetimleriyle görüşerek bilgilendirdiklerini söyledi. Bu görüşmelerde Aydın Gıda Serbest Bölgesi için büyük destek gördüklerini belirten Şahin, "Aydınlılar olarak bu projenin hep beraber üstesinden geleceğiz. Aydın Gıda Serbest Bölgesi için müteşebbis heyeti oluşturulacak. Önümüzde meşakkatli bir yol var. Aydın Gıda Serbest Bölgesi'nin kurulması için AYSO olarak sadece kıvılcım çaktık ama ateşi hep beraber yakacağız. Biz bunu Sanayi Odası'nın bir projesi olarak görmüyoruz. Bu Aydın Sanayi Odası'nın projesi değil, hepimizin projesi. Hatta ilimizin ve çevre illerin projesi" dedi.

2016 TÜRKİYE EKONOMİSİ BÜYÜYECEK

AYSO meclis toplantısında Aydınlı sanayicilere Türkiye ekonomisi ve güncel konularda bilgiler veren önceki dönem Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım da, 2016 yılında dünya ekonomisi ile birlikte Türkiye ekonomisinin de büyüyeceğini ifade etti. Türkiye'de büyümenin normal şartlarda yüzde 4'ün altında olmamasına beklediklerine işaret eden Yıldırım, "Aydın, bölgesel teşvik uygulamasında avantajlı bir yerde değil ama sadece bölgesel teşvik sistemi yok. Diğer teşvik modellerinin de göz ardı edilmemesi gerekir. Ülkemizde yaşanan tatsız olaylara rağmen ekonomi dengeleri sarsılmadı ve büyüme hamleleri devam ediyor. Türkiye'de para maliyetinin artmasına gerektirecek bir durumun yok. Fakat pazarda problem yaşanabilir, tahsilatlarda sorunlar oluşabilir. Eknomik anlamca şu anda en büyük problem, dışarıda ve içeride yüksek faizle borçlanmadır. Turizm gelirlerinde beklenen azalmanın iç turizm ve turizmin çeşitlendirilmesi ile kapatılması gerekiyor" dedi.

Ekonomi eski Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, yaptığı sunumun ardından AYSO üyesi sanayicilerin ekonomi ve güncel konularla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Ayso, Eski Bakan Yardımcısı Yıldırım’ı Konuk Etti

Ayso, Eski Bakan Yardımcısı Yıldırım’ı Konuk Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim