• BIST 9524.59
  • Altın 2526.576
  • Dolar 32.5695
  • Euro 34.6479
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ayso Başkanı Şahin, Agc Başkanı Şener’i Ziyaret Etti

Ayso Başkanı Şahin, Agc Başkanı Şener’i Ziyaret Etti
Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve beraberinde ki heyet Aydın gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Semra Şener'i ziyaret...

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve beraberinde ki heyet Aydın gazeteciler Cemiyeti(AGC) Başkanı Semra Şener'i ziyaret etti.

Ziyarette AGC Başkan Yardımcısı Tevfik Akbaş, Sayman Hüsamettin Kaçar, Yönetim Kurulu üyeleri Adnan Bilek, Mehmet Özçakır'da hazır bulundu.

AGC Başkanı Semra Şener, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, Aydın'ın ortak değerlerine sahip çıkması ve bunun için de tüm sivil toplum kuruluşları olarak birlikte hareket edilmesi gerektiğini basın olarak ta üzerlerine düşenler neyse yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Aydın'ın tarıma dayalı bir sanayisinin olduğunu ifade eden AYSO başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın ekonomisine yön verecek olan Aydın Gıda Serbest Bölge A.Ş. olarak kurulması planlanan proje hakkında bilgi verdi. Şahin, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanmış, 1/100 bin çevre planında OSB alanı olarak kayıtlı olan, Çıldır Havaalanı'nın yanında, çevre yolu kenarında, Aydın-Denizli otoyoluna çok yakın, ihale çalışmaları başlayan Aydın-Çine-Güllük (liman) demiryolu hattının geçecek olması sebebiyle ASTİM OSB içindeki bin 500 dönümlük araziyi belirledik. Aydın ekonomisine yön verecek bu projede, Aydın Gıda Serbest Bölge A.Ş. olarak kurulması planlanan teşekküle dahil olmaları için TOBB, ASTİM OSB, ilimizdeki oda ve borsalar ve Ege İhracatçı Birliği ile biraraya geleceğiz. Birlik ve beraberlik içinde Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne, hazırlıklarına başladığımız fizibilite raporuyla başvuracağız. Kesin kararı Bakanlar Kurulu verecek" dedi

AYSO Başkanı Şahin, proje hayata geçtiğinde Aydın'ın nitelikli ve yüksek teknolojili ürünlerin üretildiği bir üs olacağını "Aydın Gıda Serbest Bölgesi" Aydın ile özdeşleşecek ve kısa sürede yatırımcıların odak noktası olacağını kaydetti. Şahin, "Bu bölgede, Aydın için önemli gıda ürünlerinin işlenmesinin yanında tarıma dayalı Aydın sanayisinin, rekabet gücü yüksek olan gıda teknolojileri ve tarım makinelerinin, nitelikli ve yüksek teknolojili ürünlerin üretildiği bir üs olacak. Bölge, faaliyete geçtiği ilk beş yılda 5 bin kişi istihdam ve 1 milyar dolar ilave ihracat, ikinci beş yılsonunda 10 bin kişi istihdam ve 2 milyar dolar ilave ihracat sağlayacak. Aydın'da üretilen ve ihraç edilen tüm tarım ürünlerinin beş katı değerinde, ikinci beş yılsonunda 10 katı değerinde ilave katma değer üretecek. Bölgenin yüzde 30'u da yabancı yatırımcı için planlanacak. Aydın'da kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolara çıkaracak. Bu bölge, Güney Ege'nin gıda ticaretinde yurtdışına çıkış kapısı olacak" diye konuştu.

Ayso Başkanı Şahin, Agc Başkanı Şener’i Ziyaret Etti

Ayso Başkanı Şahin, Agc Başkanı Şener’i Ziyaret Etti

Ayso Başkanı Şahin, Agc Başkanı Şener’i Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim