• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Ayşenur İslam: İdam cezası istemekte tereddüt etmezdim

Ayşenur İslam: İdam cezası istemekte tereddüt etmezdim
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in öldürülmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, faili ile ilgili idam cezası istemekte tereddüt etmeyeceğini söyledi.

Sakarya Elmas Otel’de düzenlen 'Genç Fikirler, Güçlü Kadınlar Projesi' kapanış programına katılan İslam, burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. İslam, Gizem Akdeniz’in öldürülmesi ile ilgili "Türkiye Cumhuriyeti yasalarında idam yok, uygulama imkanımız bu yüzden yok, ama bir anne, kadın hatta bir bakan olarak, eğer yasalarımız müsaade etseydi bu tür suçlar için idam cezasını istemekte tereddüt göstermeyeceğimi bilmenizi arzu ederim" dedi.

Çocuk cinayetleri ile ilgili suçlardan cezaevine girenlere yönelik eğitim veya terapi planlamasıyla ilgili bir soruya da İslam, getirmeye çalıştıkları yasanın içinde bunun olduğunu, cezaevlerinde nasıl uygulama olacağı konusunun alt mevzuat meselesi olduğunu belirterek şu bilgiyi verdi: “Bu, Adalet Bakanlığının konusudur. Ancak bizim getirdiğimiz yasanın içinde tedavi maddesi var. Eğer mahkeme gerekli görürse, bir hastalık sonucu failin bu cürümü işlediğine karar verirse, hakim tedavi teklif edebilir."

"RUH SAĞLIĞI BOZULMUŞ MUDUR? UYGULAMASI KALKIYOR"

Getirmeye çalıştıkları yasada cezaların nispi oranlarda arttırıldığını, faillere en üst cezaların verilmesinin söz konusu olduğunu, onun dışında mağdurun ikinci defa hırpalanmasını engellemek üzere ‘ruh sağlığı, ruh bütünlüğü bozulmuş mudur" şeklindeki uygulamasının gündemden kalkabileceğini vurgulayan İslam, “Bu tür filleri işleyen faillerin çocukların bulunduğu mekanlara yaklaştırılmaması, çocuklarla ilgili meslek gruplarında çalışıyorlar ise bu meslekleri artık icra edememeleri sözkonusu. Mağdurların, bu suçu işleyen kişilerle evlendirilmesi zımnen mmükün şu an için. Aslında yasal olarak böyle bir şey yok ama zımnen var. Buda ortadan kalkıyor. Bunları söyleyebilirim.” diye konuştu.

Faillerin medya yoluyla teşhir edilmesi konusunu ise İslam şu açıklamayı yaptı: “Teşhir edilmesi konusunu gündeme getirmemiz gerekiyor. Biz bakanlık olarak bunu getireceğiz. Failleri teşhir etmek, ama nasıl teşhir etmek meselesi tartışılmalıdır. Sonuç alınacak bir tedbir olduğunu düşünüyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim