• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Ayşe Pakdemirli’nin Kardeşi Bekir Pakdemirli Acısını Paylaştı

Ayşe Pakdemirli’nin Kardeşi Bekir Pakdemirli Acısını Paylaştı
Eski Başbakan Yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin ölü bulunan kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın kardeşi Bekir Pakdemirli, büyük acı yaşadıklarını...

Eski Başbakan Yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin ölü bulunan kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın kardeşi Bekir Pakdemirli, büyük acı yaşadıklarını ve kazanın normal şartlarda yaşanmayacak bir olay olduğunu söyledi.

Eski Başbakan Yardımcılarından Ekrem Pakdemirli'nin ölü bulunan 54 yaşındaki kızı Ayşe Pakdemirli Anlatıcı, İzmir'in Balçova ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazının ardından gazetecilerle acısını paylaşan Ayşe Pakdemirli'nin kardeşi Bekir Pakdemirli, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Ablasının yaşadığı kazanın normal şartlarda yaşanmayacak bir olay olduğunu söyleyen Bekir Pakdemirli, "Ablam ikamet ettiği eve doğru giderken, evin girişindeki köprüyü geçmeye çalışırken sele kapılmış. Normal şartlarda olmayacak bir iş. Çünkü sene 365 gün bileğim kalınlığında su akmayan bir kuru dere orası ama o gün yağmur ve sel gelmiş. Akabinde aracının sele kapılması ve dar derede 300-400 metre sürüklenmiş olması ve merhume araçtan ya kendi çıktı ya da sürüklenerek çıktı. 1,5 metre ilerde kendisi bulundu. Ne yazık ki bizde polise yaptığımız ihbarlara rağmen arazimiz içerisinde dereyi aramak aklımıza gelmedi. Derenin içerisinde araç kaybolmuş. Aracın çok ilerisinde neticesinde ablamızı bulmuş olduk. Acımız çok büyük tabi ki diyecek bir şey yok. Torbalı Belediye Başkanımız ile de konuştum, "bu derenin ıslahı gerekiyor demek ki" dedim. Gerçekten 100 yıl düşünseniz akla gelmeyecek görünmez bir kaza" diye konuştu.

"GİTME KIZIM ÇOK YAĞMUR YAĞIYOR DEDİ AMA GİTTİ"

Ablasının babasını kaybettikten sonra babasına ait çiftlik evine daha sık gitmeye başladığını aktaran Bekir Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Babama ait bir çiftlik eviydi. Zaman zaman gidip orada kalmayı seviyordu. Özellikle babam rahmetli olduktan sonra daha sık gitmeye başlamıştı. En son pazar günü görüşmüştük. Annemle ayrılmışlar, annemi Balçova'ya bırakmış. Annem "Gitme kızım çok yağmur yapıyor" demiş ama "Ben çiftlik evine gideceğim, belki eşim de oraya gelir" demiş ve çıkmış oraya gitmiş."

VALİ TOPRAK İNCELEMELERİN SÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

Olayla ilgili gerekli incelemelerin sürdüğünü anlatan İzmir Valisi Mustafa Toprak ise şu bilgileri verdi:

"Ayın 20'sinde kaybolduğu müracaatı yapılıyor. Aranmasıyla ilgili kayıt çıkarıldı ve bana da pazartesi günü intikal etti. Akşam saatlerinde cesede ulaşıldığı bilgisi intikal etti. Adli tıp incelemeleri sonucu alınacak ve bir taraftan da olayın nasıl olabileceğine dair jandarma tatbikatı devam ediyor. Öyle anlaşılıyor ki o günlerde yoğun yağış çerçevesinde o noktada bir köprünün su altında kalmasıyla birlikte su ve köprü sisteminin anlaşılamaması nedeniyle aracın orada dereye yuvarlanmasına ilişkin karine bizim açımızdan net gözüküyor ama diğer inceleme de devam ediyor. Bu arada dere boyunca sürüklenmiş olabileceği ifade ediliyor ve tüm karinede bunu gösteriyor. Adli Tıp'ın sonucu açıklanacak ama orada ön bilgide herhangi bir darp, cebir, şiddetin olmadığı yönünde bir bilgi var. Dolayısıyla Allah rahmet eylesin. Aile çok büyük bir acı yaşadı. Değerli devlet büyüğümüz ülkemize, milletimize, hem bilim hem üretim camiasına, ekonomiye çok katkılarda bulunmuş Ekrem Pakdemirli beyin vefatının ardından ailenin yine büyük bir acıyı böyle bir kaza sonucu yaşaması da üzüntü verici. Hepimiz üzüldük."

Ayşe Pakdemirli Anlatıcı'nın cenazesi, Balçova Niyazi Uğur Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Yukarı Balçova Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim