• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Aysal yeni hocayı açıkladı

Aysal yeni hocayı açıkladı
Ünal Aysal, Mancini'den ayrıldıktan sonra nasıl bir hoca ile çalışmak istediklerini anlattı.

şte Vatan Gazetesi Spor Müdürü İbrahim Seten'in kaleminden Ünal Aysal'ın yaptığı açıklamalar:

Mancini'nin görevden ayrılması benim için hiç sürpriz olmadı.. Sebebi, Ünal Aysal'ın yaklaşık 15 gündür her fırsatta "Mancini'nin kalmasını istiyorum.. Ama o benden yapamayacağım transferler isterse yollar ayrılabilir" diye açık açık konuşması...

Neyse haberler ayyuka çıkınca başkan Ünal Aysal'ı aradım..

Ayrılık sürecini şu sözlerle anlattı bana:

* "Dün Mancini ile çok dostane bir toplantı gerçekleştirdik.. Adam çok beyefendi biri.. Ben kendi gerçeklerimi masaya koydum.. Dedim ki "Bak hoca, benim kafamın üstünde 2 tane tokmak var şu anda.. Biri UEFA, bu sezonki futbol şubesi harcamalarını 90 milyon Euro'ya fiksleyemezsem bana ağır ceza verecek.. İkincisi TFF, 5 yabancı kuralını koydu.."

* "Şu anda elimizde 12 yabancı var.. Onları elden çıkaramadan transfer yapamayız.."

* "Mancini buna karşılık "Benim kadrom Türkiye Ligi için yeterli.. Ama Şampiyonlar Ligi'nde ilk 8'e girmek istiyorsak çok kaliteli 3 yabancı (1 stoper, 1 orta saha, 1 de santrfor) almamız gerekiyor.." dedi.."

* "Dünkü toplantıda şartlarımızın uymadığını anladık.. Gece düşünüp öğlen tekrar konuşmak ve son kararı vermek üzerine sözleştik.."

* "Öğle üzeri yaptığımız konuşmada ise sözleşmemizi fesh etme kararı aldık.. Bundan dolayı Mancini'ye hiçbir ödeme yapmayacağız.. Tazminat falan ödemeyeceğiz.."

* "Mancini en ufak bir sorun çıkarmadı.. Kendisine çok teşekkür ediyorum.. Ayrılış biçiminden Mancini'yi getirmekle çok doğru yaptığımı bir kez daha anladım.."

Aysal: Yeni hocamız...

- "İbrahim, Mancini ile 1 saat önce yolları ayırdık.. Hemen birini bulmamı beklemeyin benden.. Ama çalışmalarımıza başladık tabii ki, pazartesi günü isim netleşir.."
Dayanamadım, gündemdeki isimleri sordum:

- Lucescu diyorlar?
Aysal: Lucescu'nun 1 yıllık daha mukavelesi var, olmaz..

- Mustafa Denizli'nin de adı geçiyor..
Aysal: Mustafa Hoca çok değerli bir futbol adamı.. Ama şu kadarını söyleyebilirim, yeni hoca Türk olmayacak..

***

Bu konuşmanın ardından araştırmaya devam ettim.. Ulaştığım gerçekler şunlar:

1. Yeni teknik direktör ya Hollandalı ya Alman olacak.. Başkan Aysal'ın önünde uzun bir liste var, boşta olan her isim inceleniyor..

2. Aysal'ın gönlünden geçen 1 numaralı isim Bayern Münih'i Avrupa şampiyonu yaptıktan sonra teknik adamlığı bırakan Jupp Heynckes..

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim