• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı

Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı
Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ünlü Mezdeke grubunun dansçısı Aynur Kanbur, son yolculuğuna uğurlandı.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden ünlü Mezdeke grubunun dansçısı Aynur Kanbur, son yolculuğuna uğurlandı. Kanbur'u son yolculuğuna yakınları, sanatçılar ve sevenleri uğurladı.

İki gün önce Şişli'deki evinde silahla öldürülmüş halde bulunan ünlü Mezdeke Dans Grubu'nun dansçısı Aynur Kanbur, son yolculuğuna uğurlandı. Zincirlikuyu Camii'ndeki cenaze törenine Kanbur'un ablası Dilek Kıymış, kızı Dilara Güngör, dansçı Asena, Mezdeke grubunun diğer üyeleri, sanatçılar, yakınları ve sevenleri katıldı. Cenazede dansçı Asena ve Mezdeke grubunun diğer üyeleri, uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Aynur Kanbur'un cenazesi, Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı'na götürüldü.

Kardeşinin katilinin bulunmasını isteyen Dilek Kıymış, "Ben kardeşimin katilini istiyorum. Kim yaptı, kim yaptırdı hiçbir şey bilmiyorum. Öğrenmek istiyorum buna muhtacım. Lütfen adaletime, Cumhuriyetime yalvarıyorum; benim kardeşimin katilini lütfen bulun. Sebebini ifşa etsinler. Ben bunu istiyorum. 15 kurşun var vücudunda. Ne yaptı bu çocuk? Ne yapabilir. Kim varsa arkasında delikanlı olsun çıksın ya beni vursun ya elini öptürsün bana. Ben kardeşimin katilini istiyorum." dedi.

Aynur Kanbur'la ölümünden kısa bir süre önce görüştüklerini söyleyen ünlü oyuncu Nuri Alço, "Benim 30-35 senelik çok eski bir dostum. Bugüne kadar kimseyi kırmayan, incitmeyen bir insandı. Mesleğini de en dürüst şekilde yıllardır kızı ve yaşlı annesi için yapan bir insandı. Kızını bu yaşa kadar o baktı büyüttü. Aileye, eve o baktı. Kızı büyüdükçe yüzünü kapatarak dansını yapmaya çalıştı. Çok gururlu bir insandı. 2-3 gün önce beraberdik. Asena'nın kaset tanıtım gününde hep birlikteydik. Böyle bir ölümü haketmedi. Böyle bir insana bırakın silahla ateş etmek tokat atılmaz. Böyle bir insandı. Gece yaşantısı olmayan, alkol kullanmayan kendi halinde bir insandı." diye konuştu.

Tanbur'un cenazesi başında tabuta sarılarak gözyaşlarına boğulan dansçı Asena ise, "İdam çıksın. Neden çıkarmıyorsunuz? Neden idam cezası vermiyorsunuz? Kaç kadın daha kurşunlanacak? Artık yürüyemiyoruz yollarda. Türkiye'me yalvarıyorum, Cumhuriyetime yalvarıyorum, ülkeme yalvarıyorum idam çıksın. Çıksın bir rahat edelim, rahat nefes alalım nolur."şeklinde konuştu.

Cihan

Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı

Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı

Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı

Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı

Aynur Kanbur son yolculuğuna uğurlandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim