• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 26 °C

Aynı Bölümde Eğitim Gördükleri 45 Öğrencinin Şikayetini Hiçe Saydılar, Öğretmenlerini Savundular

Aynı Bölümde Eğitim Gördükleri 45 Öğrencinin Şikayetini Hiçe Saydılar, Öğretmenlerini Savundular
Trabzon'da özel bir üniversitede Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin bölüm başkanlarına karşı sürdürdükleri içki içmeme ve kendilerine...

Trabzon'da özel bir üniversitede Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin bölüm başkanlarına karşı sürdürdükleri içki içmeme ve kendilerine yönelik uygulanan baskılara boyun eğmeme mücadelesi bölüm başkanının istifası ile sonuçlanırken, bugün aynı bölümde eğitim gören bir grup öğrenci ise arkadaşlarının iddialarını yalanlayıp, öğretmenlerini savundu.

Trabzon'daki özel Avrasya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü'nde eğitim gören bir grup öğrenci kendilerine derste zorla şarap tattırılmak istendiği iddiasıyla aynı zamanda bölüm başkanları ve dersin öğretmeni olan Yrd. Doç. Dr. Başak Sungur'dan şikayetçi olmuş, savcılığa "Din ve vicdan hürriyeti ile kişilik haklarına saldırı" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuşlardı. Yüksek Öğretim Kurulu'na (YÖK) da şikayet dilekçesi gönderen 45 öğrencinin mücadelesi YÖK'ün devreye girmesinin ardından üniversite yönetimi soruşturma başlatması ve Yrd. Doç. Dr. Sungur'un üniversite yönetimine istifasını sunması ile sonuçlanmıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından konunun basında yer alması sonrasında bugün aynı üniversitenin çoğunluğu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. sınıf öğrencilerinden oluşan bir grup, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek yaşanan skandalı savundu.

Grup adına konuşan Alkım Bektaş isimli 3. sınıf öğrencisi "Günümüzdeki bu öğrencilerin prim yapabilecekleri tek şey türban ve içkidir. Alkollü ve alkolsüz içecekler dersinde hocanın kendilerine zorla içki içirdikleri söylediler. Hocamız bizi özgür bırakır. "İsteyen istediği gibi yapsın" der. Kesinlikle içmiyorsan "çık" diye bir şey söylemez. Bir tadım tatma ortamı vardır. Bu tadımı yapmayanlar dersten çıkabilirler diye bir öneri sunulmuştur. Öğrencilerin iddiaları tamamen asılsızdır" derken, Burcu Nur Köroğlu ise "Biz 3 senedir Başak Sungur'un öğrencileriyiz. 3 senedir hocamız kesinlikle bizi bir zorlamaya yapmamıştır. Hocamız artık böyle olaylarla karşılaşmak istemediğinden dolayı ve en sevdiği öğrencileri tarafından ihanete uğradığını düşündüğü için kendi isteğiyle okuldan ayrılmak istedi. Her zaman hocamızın arkasındayız. Üniversite hocamızın zaten arkasındadır. YÖK tarafından mutfakta zaten başörtü takmak kesinlikle yasaktır. Kazalara sebebiyet vereceğinden ötürü" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim