• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Aynı Anda Hem Evar Hem Tevar Ameliyatı Yapıldı

Aynı Anda Hem Evar Hem Tevar Ameliyatı Yapıldı
Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniğinde göğüs ve karın duvarında bulunan ana damarında genişleme olan 71 yaşındaki Fevzi...

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahi Kliniğinde göğüs ve karın duvarında bulunan ana damarında genişleme olan 71 yaşındaki Fevzi Acar isimli hastaya aynı anda EVAR ve TEVAR ameliyatı yapıldı.

Niğde'de ikamet eden, göğüs ve karın duvarında yer alan ana atar damarında genişleme bulunan hasta Kalp Damar Cerrahisi Kliniğinde aynı anda yapılan EVAR ve TEVAR ameliyatları ile sağlığına kavuştu. Ameliyat hakkında bilgi veren Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği sorumlu hekimi Prof. Dr. Alper Sami Kunt; "Niğde'den gelen ve her iki damarında yüksek riskli genişlemesi bulunan, bir böbreği bulunmayıp diğer böbreğindeki damarlardan birisi tıkalı olan hastamız, daha önce farklı illerde tedavi görmüş fakat böbreğindeki rahatsızlıktan dolayı ameliyatı riskli bulunarak herhangi bir işlem yapılmamış. Hastamız bize geldiğinde değerlendirdik ve ameliyat risklerini anlattıktan sonra ikinci gün hastamızı hastanemize yeni kurulan periferik anjiyo ünitesinde ameliyata aldık. İlk olarak göğüs duvarındaki damarına TEVAR daha sonra ise karın damarına EVAR uygulaması yaptık. Ertesi gün ise hastamızı şifa ile taburcu ettik" dedi.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde EVAR ve TEVAR yöntemiyle ameliyatlara daha önce başlanıldığını fakat bu iki yönetimin aynı anda uygulanmasının pek rastlanmadığını belirten Prof. Dr. Kunt; "Normal şartlar altında bu tip hastalar 10-15 gün yatarak tedavi görmesi gerekirken bu yöntem ile iki günde taburcu oluyorlar" diye konuştu.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, "Sağlık Bakanlığımız tarafından 16.06.2015 tarihinde hastanemize teslim edilen ve üstün teknolojik özellikleri bulunan periferik anjiyografi cihazı ile kardiyoloji, radyoloji ve kalp damar cerrahisi uzman hekimleri ve hocalarının normal anjiyografi dışındaki tüm işlemleri kolaylıkla ve tıbbi becerilerle kullanmaktadırlar, bu cihazın şu anda Kayseri'de sadece Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde ve hastanemizde bulunmaktadır" dedi. Doç. Dr. İbrahim Özcan şöyle devam etti; "Hiperbarik Oksijen Tedavisi Merkezi, yeni düzenlenen Gastroentoroloji Merkezi, Robotik Yürüme, Denge Merkezi gibi pek çok özellikli merkez ile Kayseri ve civarındaki hastalarımıza hizmete devam etmekteyiz ve yeni yapılan şehir hastanesi ile en temel eksiğimiz olan fiziki mekânın da beş yıldızlı hastane olmasıyla çok daha iyi koşullarda hizmet vereceğiz".

Sağlığına kavuşan Acar ve hasta yakınları da ameliyatı gerçekleştiren doktor ve hemşirelere teşekkür etti.

Aynı Anda Hem Evar Hem Tevar Ameliyatı Yapıldı

Aynı Anda Hem Evar Hem Tevar Ameliyatı Yapıldı

Aynı Anda Hem Evar Hem Tevar Ameliyatı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim