• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Ayn El Arap'ta ikinci patlama!

Ayn El Arap'ta ikinci patlama!
İngiliz haber ajansı Reuters, IŞİD militanlarının Suriye’nin kuzeyinde bulunan Ayn El Arap'a(Kobani) bugün ikinci kez bombalı araçla saldırı düzenlediğini duyurdu.

Gece yarısı saat 04:40 sıralarında Kobani'nin değişik yerlerinden kente sızan IŞİD, sabah saatlerinde de Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarında bombalı araçla saldırı düzenledi. Türkiye tarafında da paniğe yol açan patlamada yaralanan Kobanililer ise Mürşitpınar Sınır Kapısı ile buraya birkaç kilometre mesafedeki Yumurtalık Mahallesi yakınlarına sevk edilen ambulanslar ile Suruç Devlet Hastanesi'ne taşınmaya başladı. Çoğunluğu patlamada, bazıları ise çıkan çatışmada yaralandığı öğrenilen siviller ve YPG'liler arasında durumu ağır olanlar, acil serviste yapılan ilk müdahale sonrası kentteki diğer hastanelere sevk edildi. Şu ana kadar Ayn El Arap'taki patlama ve çatışmada yaralanan 52 Suriyelinin hastaneye getirildiği ve sınır hattında olası durumlara karşı ambulansların da hazır bekletildiği bildirildi.

ÇOĞU ÇOCUK VE KADIN

IŞİD militanlarının YPG ve Özgür Suriye Ordusu'nun askeri elbiseleriyle Ayn El Arap (Kobani)ye sızdıkları öne sürülüyor. YPG'lilerin, saldırıyı gerçekleştiren IŞİD militanlarını 3 noktada kuşattıkları ve ilçeye girişlerin kapatıldığını, sivillere de dışarı çıkılmaması çağrısı yaptıkları öğrenildi. YPG'nin kente ek birlik gönderdiği ifade edildi.

SURİYE TÜRKİYE'Yİ SUÇLADI

IŞİD’in gece yarısı Kobani’ye sızıp kente bombalı saldırı düzenlemesi hakkında Suriye medyasında Türkiye 'yle ilgili bir iddia yer aldı. Reuters'ın Suriye resmi haber ajansı SANA’dan aktardığı haberde, Ayn El Arap'a (Kobani)saldıran IŞİD militanlarının kente Türkiye’den girdiği öne sürüldü.

VALİLİK YALANLADI

Şanlıurfa Valiliği ise bu iddiaları yalanladı. Valiliğin açıklamasında, ”IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani’ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye’nin Cerablus kentinden Kobani’ye sızdığını ispatlamaktadır. Buna ilişkin görüntüler de en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bölgedeki hassas durumu provoke etmek isteyenler olabileceğinden bütün halkımızı sağduyuya davet ediyorum” ifadelerine yer verildi.

SINIRDA ÖNLEMLER ARTIRILDI

Aylardır sessizliğin hakim olduğu Ayn El Arap(Kobani) sınırında saldırının ardından güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Patlama ile birlikte sınır hattına yönelen Suruçlular, güvenlik güçlerinin birkaç kilometre öncesinde oluşturduğu barikat ile engellendi. Güvenlik gerekçesiyle sivillerin yaklaşmasına izin verilmeyen sınır hattında da zırhlı araçlarla teyakkuz durumuna geçildi.

TEL ABYAD'A GEÇİŞLER DURDU

Suriye'nin Tel Abyad kentine geri dönüşler, Kobani'de meydana gelen patlama sonrası durdu. Sabah saatlerinden itibaren ülkelerine dönmek için Akçakale Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler, Kobani'de meydana gelen patlama nedeniyle tedirginlik yaşayınca Suriye'ye gitmekten vazgeçti.
YPG, Ocak’ta dört ay süren çatışmalar sonrasında Kobani’yi IŞİD’den temizlemişti. YPG’ye ABD öncülüğünde kurulan IŞİD karşıtı koalisyon da hava saldırılarıyla destek vermişti. YPG, IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin desteğiyle geçen günlerde Akçakale'nin karşısında bulunan Tel Abyad bölgesini de ele geçirmişti. Çatışmalar sırasında kaçan IŞİD üyelerinin sakallarını kesip sığınmacı kılığında Türkiye'ye girdiği iddia edilmişti. 

kobani-isid-2-custom.jpg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim