• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

AYMESEM’li çıraklar Avrupa’da

AYMESEM’li çıraklar Avrupa’da
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü (AYMESEM) Şefik Açar, Öğretmen Adnan Çakıroğlu, öğrencileri ile birlikte,...

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü (AYMESEM) Şefik Açar, Öğretmen Adnan Çakıroğlu, öğrencileri ile birlikte, Mesleki Eğitim Merkezi'nin yürüttüğü, Ulusal Ajans tarafından desteklenen "İstihdam Öncesi Farklı Meslek Dallarında Otomasyon Sistemleri Eğitimi" başlıklı 58 bin 976 avroluk Erasmus+ projesinin çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere, Kaymakam Namık Kemal Nazlı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır'ı ziyaret ettiler.

Ziyarette; proje çalışmaları hakkında bilgi veren Okul Müdürü Şefik Açar, "Projemiz, ikisi Almanya/Berlin'e, biri Macaristan Budapeşte'ye olmak üzere üç akıştan meydana gelmektedir. Projenin Macaristan akışı, Ulusal Ajans tarafından yerinde denetime tabi tutulmuştur ve yıldızlı projeler arasına alınabileceği belirtilmiştir. Projeye, Bandırma Mesleki Eğitim Merkezi ve Gönen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yerel ortak olarak katılmışlardır. Projede her okuldan bir idareci, bir öğretmen ve 12 öğrenci yer almıştır." dedi.

Proje kapsamında öğrencilerin mesleki bilgi ve becerileri geliştirilirken düzenlenen sosyal kültürel faaliyetlerle genel kültürlerinin geliştirilmesinin de hedeflendiğini kaydeden Şefik Açar, "Proje kapsamındaki eğitimlerden arta kalan zamanlarda, Bergama Müzesi, İslami Eserler Müzesi, Terör Müzesi, Berlin Teknik Müzesi, Hayvanat Bahçesi, Prag, Dresden ve mesleki eğitim veren iki okul ziyaret edilmiştir. Proje sayesinde hiç şehir dışına çıkmamış öğrencilerin ilk defa uçağa binmesi, ilk defa yabancı dil kullanmaları ve ilk defa başka bir ülkeye gitmeleri sağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şefik Açar'ın anlattıklarını büyük bir memnuniyetle karşılayan Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı da, "Birçok ilklerin yaşandığı, ufkunuzun açılmasında faydalı olabilecek, güzel bir proje olmuş. Ülkeler arasındaki teknoloji kullanımı açısından farklılıkları gördünüz. Bu projenin yeni teknolojilerin kullanılmasına, yeni icatların yapılmasına ilham kaynağı olabileceğini düşünüyorum. Teknoloji hamlesi niye Ayvalık Küçük Sanayi Sitesi'nden ve Ayvalık Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerince başlatılmasın? Ben sizlerin bu başarıyı yakalayacağınıza inanıyorum." diyerek öğrencileri, emeği geçen idareci ve öğretmenleri tebrik etti.

AYMESEM'li konuklarının kendisine yönelik ziyarette konuşan Ayvalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır ise; "İstihdam Öncesi Farklı Meslek Dallarında Otomasyon Sistemleri Eğitimi" Projesi kapsamında, Mesleki Eğitim Merkezi Öğrencilerinin yurtdışına çıkıp bu tecrübeyi yaşamaları, Avrupa'daki teknoloji ile ülkemizdeki teknolojiyi kıyaslamaları, bu proje çalışmalarının okulumuzda ilk defa gerçekleştirilmesi son derece önemli olduğunu belirtti.

Güner Bahadır, Projenin hazırlanmasında ve yürütülmesinde görev alan idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik etmeyi de ihmal etmeyerek, "Bu çalışmaların, okulumuzda ve Ayvalık'ta artarak devam etmesini temenni ediyorum." diye konuştu.

AYMESEM’li çıraklar Avrupa’da

AYMESEM’li çıraklar Avrupa’da

AYMESEM’li çıraklar Avrupa’da

AYMESEM’li çıraklar Avrupa’da

AYMESEM’li çıraklar Avrupa’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim