• BIST 9552.63
  • Altın 2486.665
  • Dolar 32.5193
  • Euro 34.8355
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Aylin Kotil'den Sarıgül açıklaması

Aylin Kotil'den Sarıgül açıklaması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün eski eşi Beyoğlu'ndan aday olunca çeşitli söylentiler ve eleştiriler de başladı.

Sessizliğini koruyan Kotil ise Milliyet yazarı Aslı Aydıntaşbaş'a konuştu. İşte Aylin Kotil Röportajı'ndan bir bölüm;

‘Duygusal kırgınlıkları insan erteleyebiliyor’

Aylin Kotil’le röportaj yaparken, konu ister istemez ayrıldığı eşi Mustafa Sarıgül ve onunla arasındaki dinamiğe geliyor.

“Aslında acı olan, siyasete girmemin ille de erkek güdümünde olmasının düşünülmesi. İlk başka ‘Sarıgül var, asla olmaz’ dediler, sonra da ‘Zaten adaylığı Sarıgül’le koordineli’ dediler. Hiç alakası yok ama maalesef insanlar hep erkek hegemonyasında siyasete alışmışlar.”
Aslında kabahat medyada; Mustafa Sarıgül’den yıllar önce ayrılmış ve yeni bir evlilik yapmış olmasına karşın medyanın gözünde “Mustafa Sarıgül’ün eski karısı” kimliğinden bir türlü sıyrılamamıştı. Bu fırsat Gezi’yle geldi. Gezi olaylarıyla birlikte sosyal medyada profili yükselen muhalif seslerden biriydi. Hemen ardından #BuBarajDüşecek sloganıyla tek başına, İstanbul’dan Ankara’ya yürüyerek %10 seçim barajını protesto etmişti. Beyoğlu’na adaylığını ilk koyduğunda, kimse ihtimal vermedi. Ancak CHP içi yapılan tüm araştırmalarda seçmenin en istediği, en fazla tanıdığı aday olduğu ortaya çıktı.

‘Mustafa’yla aynı bakıyoruz’

Sarıgül ve “oğlumun annesi” dediği Aylin Hanım arasında çok sevecen bir ayrılık yaşanmadığını iki taraf da pek gizlemiyor. Ancak buzları eriten an muhtemelen Aylin Hanım’ın adaylığı açıklanmadan birkaç gün önce bir esnaf ziyareti sırasında Sarıgül’ün otobüsüne binmesiyle oluyor. “6 yıl sonra ilk karşılaşmamızdı” diyor. Soruma eski eşi konusunda ne abartılı bir heyecan, ne de hissedilebilir bir kızgınlık içermeyen dürüst bir yanıt veriyor:

“Bana sorarsanız en sıkıntılı nokta, memleketin gidişatı. Mustafa’yla CHP tüzüğü, programı, memleketin gidişatı, belediyecilik anlayışı gibi konulara aynı bakıyoruz. Duygusal kırgınlıklar varsa da insan erteleyebiliyor. Ya da görmezden geliyor.”(Tamamını milliyet.com.tr'den okuyabilirsiniz)

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim