• BIST 9645.02
  • Altın 2408.05
  • Dolar 32.5912
  • Euro 34.7714
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Aylan Bebek Davasında 2’nci Duruşma Başladı

Aylan Bebek Davasında 2’nci Duruşma Başladı
Dünya gündemine oturan Aylan Kurdi isimli Suriyeli göçmen bebeğin ölümüyle ilgili olarak haklarında 35'er yıl hapis cezası istenen iki sanık 2'nci kez...

Dünya gündemine oturan Aylan Kurdi isimli Suriyeli göçmen bebeğin ölümüyle ilgili olarak haklarında 35'er yıl hapis cezası istenen iki sanık 2'nci kez hakim karşısına çıktı.

Bodrum'da 2 Eylül 2015 tarihinde Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek isterken bindikleri lastik botun batması sonucu Suriyeli 3 yaşındaki Aylan Kurdi, ağabeyi Galip Kurdi ve annesi Rihan Kurdi'nin de aralarında bulunduğu 5 kişi ölmüştü. Olay sonrasında sahile vuran Aylan bebeğin cansız bedeni dünyada yankı uyandırmıştı. Olayın ardından yapılan operasyonlar sonucunda Suriye uyruklu Muwafaka Alabash ve Asem Alfrhad tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

5 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından tutuklanan iki sanığın yargılanması geçtiğim ay başlanmış iki sanıkta Aylan bebeğin babası Abdullah Kurdi'yi suçlamıştı. Bodrum Adliyesi görülen 2'ci duruşmaya gelen sanıklar "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek" ve "iştirak halinde göçmen kaçakçılığı yapmak" suçlarından 35'er yıla kadar hapis ve adli para cezası istemiyle yargılanmaları devam ediyor.2 sanık, geniş güvenlik önlemleri altına adliyeye getirildi.

VATANDAŞ İSYAN ETTİ, "İDAM GELSİN" DEDİ

Aylan Kurdi ve 5 kişinin ölümü ile ilgili adli makamlara çıkarılan iki kişiyi bekleyen bir vatandaş cezaevi aracından indirilen mahkumlara bağırarak idam gelmesini istedi. İsmini açıklamayan vatandaş, "Bu ülkeye idam gelmeli bunun gibiler asılmalı. Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve devletimize sesleniyorum bu ülkeye idam gelmeli, kıyılardaki bu ölümler durmalı" dedi

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan davanın 2'ci duruşmasını çok sayıda basın mensubu takip ediyor.

Aylan Bebek Davasında 2’nci Duruşma Başladı

Aylan Bebek Davasında 2’nci Duruşma Başladı

Aylan Bebek Davasında 2’nci Duruşma Başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim