• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Aykut Kocaman'ın vazgeçilmez dörtlüsü

Aykut Kocaman'ın vazgeçilmez dörtlüsü
Fenerbahçe Teknik Direktörü Kocaman'ın bu sezon Süper Lig'de vazgeçemediği futbolcuları Neustaedter, Giuliano, Dirar ve De Souza oldu.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, bu sezon Süper Lig'de en çok Roman Neustaedter, Giuliano Victor de Paula, Josef de Souza ve Nabil Dirar dörtlüsüne forma şansı verdi.

Kocaman, bu sezon kaleci, sol ve sağ bek, ön libero, kanat oyuncuları ve ileri uçta değişik isimlere şans vererek kadrosunu oluşturmaya çalıştı. Tecrübeli teknik adam, sakatlık ve ceza durumları haricinde Neustaedter, Giuliano, De Souza ve Dirar'dan vazgeçmedi.

Süper Lig'de geride kalan 15 hafta sonunda, sarı-lacivertli formayla sadece bu dört isim biner dakikayı geçmeyi başardı.

Savunmada ilk tercih Neustaedter

Rus futbolcu Roman Neustaedter, Kocaman'ın stoperdeki ilk tercihi oldu.

Martin Skrtel ve Luis Neto'dan formayı kapan Neustaedter, 15 haftanın sadece birinde yedek kaldı. Rus stoper, sadece ligin 4. haftasında Kadıköy'de Medipol Başakşehir'e 3-2 kaybettikleri maçta forma giyemedi.

Giuliano'ya çok güveniyor

Kocaman'ın Neustaedter'den sonra en fazla şans verdiği isim Brezilyalı ofansif orta saha oyuncusu Giuliano oldu.

Ligin ilk haftasında transferi gerçekleşmediği için kadroda yer alamayan Giuliano, 2. haftadaki Trabzonspor maçında ise ikinci yarıda oyuna girdi. Kocaman, Giuliano'yu 3. haftadan itibaren her lig maçında ilk 11'de oynattı.

Orta sahanın vazgeçilmezi De Souza

Fenerbahçe'de bir diğer Brezilyalı oyuncu De Souza, orta sahanın ilk tercihi olmayı başardı.

Bu sezon sadece 3. haftada Gençlerbirliği maçında yedek kalan ve son dakikada oyuna giren De Souza, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında ise sarı kart cezası nedeniyle forma giyemedi.

Diğer 13 maçın tamamında ilk 11'de oynayan De Souza, 90'ar dakika sahada kalarak istikrarlı bir görüntü çizdi. Sahada bin 171 dakika görev alan tecrübeli oyuncu, ligde bu sezon 1 gol kaydetti.

Dirar'ı farklı bölgelerde kullandı

Kocaman, sakatlığı dışında her maçta ilk 11'de kullandığı Dirar'dan ise farklı bölgelerde faydalandı.

Takımın 4-3-3 olarak sahaya çıktığı dönemde orta sahanın merkezinde forma giyen Dirar, genel olarak sağ açıkta görev aldı.

Gollerin yüzde 42'si bu dörtlüden

Fenerbahçe'nin bu sezon Süper Lig'de attığı gollerin yüzde 42'si bu dört isimden geldi.

Takımın en golcüsü Giuliano 8 kez rakip fileleri havalandırırken, Dirar ve Neustaedter ikişer defa gol sevinci yaşadı. Josef de Souza ise 3-3 beraberlikle sona eren Kayserispor maçında bir gol kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim