• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Aykut Kocaman: "Beşiktaş'a ne yaptığımızı gördüler"

Aykut Kocaman: "Beşiktaş'a ne yaptığımızı gördüler"
Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 1-0 kazandıkları Beşiktaş maçı sonrası, "Bu gibi maçlar aslında kamuoyuna bizim gibi takımların yaptıkları işleri gösteren maçlardan bir tanesi. Maç öncesi temel amacımız bunu gösterebilmekti" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Osmanlı Stadı'nda Torku Konyaspor'u ağırlayan Beşiktaş mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı.

Bitime iki hafta kala lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı 7'ye çıkan siyah-beyazlıların matematiksel olarak şampiyonluk şansı kalmadı.

Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Ligin ikinci yarısında özellikle doğru oyun oynama adına iyi sonuçlar aldık.

Bu gibi maçlar aslında kamuoyuna bizim gibi takımların yaptıkları işleri gösteren maçlardan bir tanesi. Dolayısıyla bu maçtan puan almak ya da galip gelebilmek maç öncesi oyuncularımızın ikinci yarıdan itibaren gösterdikleri çabanın ve emeğin bir karşılığı olacaktı. Yani maç öncesi temel amacımız bunu gösterebilmekti" dedi.

Maçın ilk yarısında Beşiktaş'ın oyununa karşılık takım olarak yapabileceklerinin azamisini yaptıklarını belirten Kocaman, "Kanallarını iyi kapattık. Bir tane net pozisyon, anlık bir pozisyon hatası dışında kanatları özellikle iyi kapattık.

Merkezden hücum etmelerini engelledik. Bununla beraber özellikle biraz daha önce baskı yaparak, 20-25 dakikalık bölümde kuvvetli ataklar yaptık fakat 25. dakikadan sonra oyunun rüzgarı bizim kalemize doğru gitti. Bu kabul edilebilir bir şeydi. Beşiktaş karşısında.

İkinci yarıda son 25 dakikalık bölüm, bizim adımıza kazandığımız bir maçtan sonra kabul edilebilir bir durum değildi.

Beşiktaş kalemize çok geldi, sağdan soldan kuvvetli ortalar geldi. Bu ortaların sonuçlanmaması bizim adımıza bir futbol şansıydı.

Bütüne dönük olarak söylemek gerekirse Beşiktaş karşısında alınan 1-0'lık galibiyet ilk yarıdaki oyunumuzun karşılığıydı ama ikinci yarıdaki oyunumuzun karşılığı değildi." diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim