• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 18 °C

Ayhan Barut CHP Adana İl Başkan Adayı

Ayhan Barut CHP Adana İl Başkan Adayı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütünün 27 Aralık'ta yapılacak İl kongresinde başkanlığa adaylığını açıklayan Ziraat Mühendisi Ayhan Barut,...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Örgütünün 27 Aralık'ta yapılacak İl kongresinde başkanlığa adaylığını açıklayan Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, "Gücümüzü birlikteliğimizden alacağız. Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı vardır ve bizim acil görevimiz de CHP'yi iktidar yapmaktır" dedi.

CHP Adana İl Başkanlığında ilçe başkanları, eski milletvekilleri ve partililerin katılımı ile düzenlediği basın toplantısında konuşan CHP Adana İl Başkan Adayı Ayhan Barut, konuşmasına Ulu Önder Atatürk'ün "Benim iki büyük eserim var, birincisi Türkiye Cumhuriyet'i, ikincisi ise Cumhuriyet Halk Partisi'dir" sözünü hatırlatarak başladı. Atatürk'ün "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyet'inin bugün getirildiği noktanın ortada olduğunu ifade eden Barut, şöyle konuştu:

"Bu karanlık gidişattan kaygı duyanlar 7 Haziran seçimlerinde AKP'yi önemli ölçüde gerileterek demokratik iradelerini gösterdiler. Ancak millet iradesini yok sayan, ona saygı duymayarak demokrasiyi ve Cumhuriyet'i benimsemediklerini ve içlerine sindiremediklerini ülkeyi 1 Kasım seçimine sürükledikleri süreçte yaptıklarıyla gösterdiler. Bu karanlık süreç hala devam etmektedir. Bu süreçte bizi, çağdaş dünyadan dışlanmış, Ortadoğu bataklığında debelenen, toprağı, suyu, merası, ormanı kısacası doğal kaynakları, insanı, emeği, kadını, rant kar hırsıyla sömürülmüş, umutları tükenmiş geleceği karartılmış ülkemizde, toplumu korkunun teslim aldığı zalim bir yönetim beklemektedir. Atatürk'ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet'in sürüklendiği bu karanlık tablodan yine Atatürk'ün ikinci Büyük eserim dediği CHP ve demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi ile çıkılacaktır."

"GÖREVİMİZ CHP'Yİ İKTİDAR YAPMAKTIR"

"Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı vardır ve bizim acil görevimiz de CHP'yi iktidar yapmaktır" diyen Barut konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP'nin iktidar yürüyüşünün, iktidara hazırlanışının adımları olarak gördüğümüz kongre süreçleri coşku ve kararlılıkla sürmektedir. Bu süreçten güçlenerek çıkacak olan partimiz, halkımızın, demokrasi güçlerinin ve gerçek muhalefetin en dinamik en canlı umudu olacaktır. Partimizin yerel en küçük birimlerinin kongrelerinden başlayarak, kurultayla sonuçlanacak bu süreç içinde 27 Aralık 2015 Pazar günü yapılacak Adana il örgütümüzün kongresi büyük önem taşımaktadır. CHP içinde yıllardan beri çeşitli kademelerde yürüttüğüm parti çalışmalarımdan kazandığım deneyim ile parti ve toplum çıkarlarını her şeyin üzerinde tutma anlayışımdan aldığım özgüven ve güçle il başkanlığına adaylığımı açıklıyorum."

"SEÇİMİN KAZANANI CHP OLACAK"

CHP Adana İl Başkan Adayı Ayhan Barut, özverili ve ortak bir çabayla görevini sürdürmek istediğini ifade ettiği basın toplantısında CHP Adana İl Başkanlığına neden aday olduğunu da şöyle sıraladı:

"Tüm Adanalıların il başkanı olmak için, parti içi barışı sağlayarak tüm partililerin gücünü birleştirmek ve harekete geçirmek için, partimize yeniden heyecan ve dinamizm kazandırmak için, partimizi iş dünyası ile buluşturmak için, parti içi demokrasi kurallarını işletmek için, seçilecek her birim için sandığı getirerek tabanın iradesini hakim kılmak için, partimizin kitle ve sivil toplum örgütleri ile buluşması için, dürüst, temiz ve şeffaf bir siyaset anlayışını hakim kılmak için, CHP'nin halka inebilmesi, sokağa çıkabilmesi ve halkı dinleyebilmesi için, partimizin çiftçilerin ve tarım kesiminin sorunlarını duyurabilmesi için, işçinin, köylünün, memurun, esnafın, emeklinin, emekçinin ve yoksulun sesi olmak için, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzlukla mücadeleye yerelden katkı koymak için, kadınlarımızı evlere hapsetmeye, sürekli toplum dışına itmeye çalışan gerici siyasete karşı mücadele etmek için, eşit, özgür, adil sömürüsüz, savaşsız bir dünya ve Türkiye'yi kurma yönünde çaba harcamak için, adayım ve desteklerinizi bekliyorum."

Sonuç ne olursa olsun bu seçimin kazananının CHP olacağını ifade eden Barut, "Partimizin bu süreçten daha da güçlü çıkacağına inanıyorum. Kongre sonucunda delegelerimiz iradeleriyle bana hangi görevi uygun görürlerse o görevi yılmadan layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğim."

CHP Adana İl Başkan Adayı Ziraat Mühendisi Ayhan Barut, basın toplantısından sonra İl Başkanı Gökhan Yağ, CHP İlçe Başkan ve yöneticileri ile de toplantı yaptı.

CHP Adana İl Başkanı Gökhan Yağ, Ayhan Barut'un örgütün içerisinden gelen bir isim olduğunu ifade ederek, seçimde başarılar diledi.

Ayhan Barut CHP Adana İl Başkan Adayı

Ayhan Barut CHP Adana İl Başkan Adayı

Ayhan Barut CHP Adana İl Başkan Adayı

Ayhan Barut CHP Adana İl Başkan Adayı

Ayhan Barut CHP Adana İl Başkan Adayı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim